SvJ media

Selecteer Pagina

‘Op Hoop van Zeeën’ grote winnaar bij CampusDoc Filmfestival

‘Op Hoop van Zeeën’ grote winnaar bij CampusDoc Filmfestival

‘Op Hoop van Zeeën’ grote winnaar bij CampusDoc Filmfestival

door | 23 06 2024, 15:06 | SvJ nieuw(s)

Winnaars Jo-Anne Loosman en Else Talsma                                                                                        Foto: Sil Moison

De documentaire van studenten Jo-Anne Loosman en Else Talsma wint de hoofdprijs, na een allesbehalve gemakkelijke keuze voor de jury. De documentaire, die gaat over de visserij van Urk, wordt geprezen om het mooie verhaal en camerawerk.

Jo-Anne en Else zijn verrast door hun overwinning. ‘We hadden dit echt niet verwacht,’ vertelt Else met een grote lach op haar gezicht. ‘Je hoopt het stiekem wel, maar ook als je kijkt naar de andere films hadden we het totaal niet aan zien komen.’ Else voegt daaraan toe dat ze ook alles met zijn tweeën hebben gedaan. ‘En dan tegen films die met zulke goede cameramensen gefilmd zijn, hadden we niet gedacht dat we iets zouden kunnen winnen.’

CampusDoc is een minor waarbij studenten een halfjaar lang werken aan een documentaire. Tijdens het jaarlijkse CampusDoc Filmfestival krijgen ze de kans om hun werk te tonen aan vrienden, familie en medestudenten. Als klap op de vuurpijl worden er aan het einde diverse prijzen uitgereikt, waaronder die voor de beste regie, cinematografie, beeld- en geluid, de meeste maatschappelijke impact en natuurlijk: de hoofdprijs. De jury bestaat uit filmregisseuse Soulaima El Khaldi, documentairemaakster Pamela Sturhoofd, Juliette Jansen, manager bij Beeld en Geluid en CampusDoc programmaleider Brian Maston.

De hoofdprijs ging dus naar ‘Op Hoop van Zeeën’. Andere prijswinnaars waren ‘Ben je ongesteld ofzo?’ van Nikita de Jong en Mette Woolthuis voor beste regie, ‘Schipperen’ van  Joris Verschuur en Elias Ludikhuijze voor beste cinematografie, ‘De Klank van Thuis’ van Bibi van Haaren en Nova Wolters voor de meeste impact en ‘Blok aan mijn been’ van Femke Boots en Pien van den Boom ging ervandoor met de beeld- en geluidsprijs.

Over de auteur

Wessel In den Bosch

Ik ben 18 jaar oud en studeer journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Momenteel werk ik aan producties voor SVJ Utrecht West. In mijn artikelen benader ik graag maatschappelijk relevante onderwerpen op een creatieve en objectieve manier. Door mijn brede interesse richt ik me dan ook graag op veel diverse onderwerpen. Als journalist ben ik bedreven in het snel formuleren van krachtige vragen, waardoor ik vaak word geprezen als een goede interviewer. Mijn doel zal altijd zijn om met betrouwbare en objectieve journalistiek een positieve impact te hebben op de wereld.