Prijsverschil mannen- en vrouwenschoenen

Iedereen draagt ze, schoenen. Je hebt ze in verschillende kleuren, maten, vormen en met of zonder hak. Hierbij is het verschil tussen een mannenschoen en een vrouwenschoen goed te zien. Maar is er ook een verschil in prijs tussen schoenen voor mannen en vrouwen. Om deze vraag te beantwoorden is er gekeken naar Chelsea boots die op de site van Manfield staan, dit is gedaan doormiddel van scrapen. Hierbij is er gekeken naar prijsverschillen tussen de boots voor mannen en vrouwen.

Het eerste wat hierbij opviel is dat er veel meer schoenen voor vrouwen verkocht worden dan voor mannen. Voor vrouwen staan er 90 soorten Chelsea boots op de site, voor mannen zijn dit er 41, dit is minder dan de helft. Daarnaast was er te zien dat er voor vrouwen veel meer variatie in hoogte van de boots te zien waren terwijl er bij mannen maar 2 hoogtes zijn, die ook nog eens heel erg op elkaar lijken.

Tijdens het vergelijken van de prijzen was te zien dat de meeste schoenen tussen de €99,99 en €149,99, dit was bij zowel de mannen als de vrouwen. Echter waren er bij de mannenschoenen een aantal die iets hoger waren, deze zaten tussen de €169,99 en €179,99. Bij vrouwen zagen we geen uitschieters, ook waren hier geen schoenen die onder de €99,99 waren.

Op het moment van vergelijken was er ook een sale op de site van Manfield. Bij vrouwen was dit echter veel meer dan bij mannen. Bij mannen is 13 van de 41 soorten in de sale, bij vrouwen is dit 54 van de 90 soorten. Dit is dus 32% tegen 60%, een best groot verschil.

Bij de schoenen die in de sale zijn is te zien dat een groot deel van de korting hetzelfde is bij man en vrouw. Wel zijn er een aantal soorten waarbij vrouwen meer korting kregen dan op de andere schoenen en op mannenschoenen, maar dit komt dan ook omdat de originele prijs van deze schoen sowieso al lager was. Wij hebben van de huidige prijzen, dus inclusief de sale, een grafiek gemaakt om de prijzen te laten zien.

Mannenschoenen                            

Vrouwenschoenen

Door het vergelijken zijn wij erachter gekomen dat het prijsverschil tussen schoenen voor man en vrouw niet zo groot is. Wel is het zo dat er voor vrouwen veel meer aanbod is en er ook veel meer verschil is tussen de hoogte en kleuren bij vrouwen. Als laatste weten we nu dat er bij vrouwen veel meer schoenen in de sale te vinden zijn, waardoor vrouwen daardoor wel meer kans hebben om schoenen voor minder geld te kunnen halen.

Over de auteur