Studenten kiezen vanaf 25 graden (en zon) voor een korte broek

Studenten kiezen vanaf 25 graden (en zon) voor een korte broek

Mede dankzij de opwarming van de aarde wordt in Nederland en elders op de wereld, hitterecord na hitterecord verbroken. Het is dus belangrijk om essentiële informatie te achterhalen. Bijvoorbeeld bij welke temperatuur studenten op het Utrecht Science park voor een korte broek kiezen!

Uit onze enquête onder studenten die het Science Park wekelijks bezoeken, blijkt dat zodra de temperatuur 25 graden aantikt, de meeste studenten een korte broek of rok dragen. Het break-even punt, waarbij evenveel mensen een korte als lange broek dragen, ligt op 24 graden. Zodra het warmer is, kom je dus meer mensen tegen met zomerse kleding aan dan zonder.

Maar liefst 80 procent van de ondervraagden geeft echter aan dat het schijnen van de zon een belangrijke rol speelt bij de keuze om wel of niet een korte broek aan te doen. Bij hoge temperaturen, maar een bewolkte lucht is de kans dus groot dat relatief weinig mensen zomers gekleed zijn. Dat blijkt ook uit onze eigen observaties. Die voerden we uit bij een temperatuur van 30 graden terwijl de lucht dicht bewolkt was. Destijds had maar 40 procent van de mensen een korte broek aan.

De koukleumen onder ons zijn overduidelijk de dames! De vrouwen trekken gemiddeld pas vanaf 25,2 graden een korte broek of rok aan, terwijl de mannen dat al doen vanaf 24,7 graden.

Uit de enquête blijkt overigens ook dat het merendeel van de studenten over genoeg zelfvertrouwen beschikt om eventueel als enige voor een korte broek te kiezen! De kledingkeuze van medestudenten laat 60% van de ondervraagden koud.

Over de auteur