⚠️ Ben jij Real? ⚠️

⚠️ Ben jij Real? ⚠️
De maatschappij wordt tegenwoordig overspoeld met sociale media. Hierop wordt vaak het ‘perfecte’ leven gedeeld en de minder leuke aspecten achterwegen gelaten of weggepoetst. Voor velen wordt het leven dat online gedeeld een voorbeeld, terwijl dit geen realistisch leven is. Dit zorgt ervoor dat sociale media steeds meer wordt gezien als een zorg, maar er is ook een kanaal die deze onrealistische plaatjes doorbreekt. 


De app is ontwikkeld in Frankrijk en in 2020 uitgebracht. Het platform was enige tijd redelijk onbekend, maar is in het afgelopen jaar flink gegroeid in populariteit. Inmiddels heeft de app bijna 3 miljoen dagelijkse gebruikers en wordt het wereldwijd gedownload. In mei dit jaar had de app de meeste downloads in Verenigde Staten, namelijk ruim 2,7 miljoen. Nederland stond op dat moment op de achtste plaats met bijna 2 honderdduizend downloads. Dit lijkt misschien een groot verschil, toch valt dat best mee als je kijkt naar de grootte van het land. Per 10 duizend inwoners heeft de Verenigde Staten namelijk 81 downloads, terwijl Nederland daar 109 telt.  

Ondanks dat het platform al veel gegroeid is in populariteit, is het nog lang niet op het niveau van de marktleiders zoals Instagram, Facebook en TikTok. Draag jij al bij aan de steeds stijgende populariteit of moet jij de app nog downloaden? Hoe dan ook, laat het perfecte plaatje achterwegen en BeReal!

Door Ryquenco Echteld en Tanja Visser

Bronnen: Statista – Lifetime downloads of social media app BeReal worldwide as of May 2022, by country 

Over de auteur