Leeftijdsverdeling In De Top 50 Games

Leeftijdsverdeling In De Top 50 Games

Pokemon’s verzamelen of zombies neerschieten

Wanneer we de lijst met de top 50 meest verkochte games aller tijden onder de loep nemen, valt er een duidelijk patroon op. De games zijn voornamelijk verdeeld tussen twee uitersten: kindvriendelijk plezier en brute volwassen actie. Bijna de helft van de titels behoort tot de 3+ categorie, denk aan geliefde klassiekers als Pokémon, Super Mario, en Animal Crossing. Deze spellen richten zich op jongere spelers en bieden een toegankelijke, kleurrijke ervaring die voor vrijwel iedereen geschikt is. De andere helft bestaat bijna volledig uit 18+ games, vol met realistische beelden en geweld.

Bron
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_video_games 

18+ is populair

Aan de 18+ kant van het spectrum vinden we populaire titels als Grand Theft Auto V, Red Dead Redemption 2, en The Witcher 3. Deze games zijn gevuld met actie, geweld en vaak complexe verhaallijnen, gericht op een volwassen publiek dat op zoek is naar meeslepende en intense (gewelddadige) ervaringen. Vaak hebben dit soort games ook een enorm budget, de blokbusters van de videogames als het ware.

De middenweg

Wat opvallend is, is dat de categorieën ertussen, namelijk 7+, 12+, en 16+  slechts een handvol games bevatten. De gamingindustrie lijkt het vooral te moeten hebben van games die voor de jongere gamers zijn of juist voor volwassenen, met weinig spellen die een middenweg bewandelen.

Of je nu Pokémon wil vangen of zombies wil neerschieten, de keuze in de best verkochte games laat duidelijk zien dat gamers graag kiezen voor het ene uiterste of het andere.

Met passie geschreven door Matthew & Kenan

Over de auteur