Buurt-wormenhotel wordt geopend in Zeis

Buurt-wormenhotel wordt geopend in Zeis

In Kerckebosch heeft wethouder Wouter Catsburg de deuren van het eerste buurt-wormenhotel geopend. Het hotel zal te zien zijn naast het appartementencomplex Beverburg op de Prinses Catharina Amalialaan.

In de appartementencomplexen op de Prinses Catharina Amalialaan is er nu geen mogelijkheid voor het gescheiden inleveren van gft (Groente-, Fruit- en Tuinafval). Ook zijn er bewoners van de laagbouw die geen gft-container hebben.

Een wormenhotel is een soort kast waar buurtbewoners hun groente, fruit- en etensresten in composteren met behulp van wormen. In het wormenhotel zitten 1000 wormen in de bak en volgens buurt-wormenhotel maker Rowin Snijder zal het 9 maanden tot een jaar duren voordat je er echt kwaliteitscompost van kan maken.

De maker van dit hotel (Rowin Snijder) liet weten dat dit een test project is voor 6 maanden, maar het is de bedoeling dat als het goed gaat dat het hotel gewoon mag blijven staan waar die nu staat.

De meeste gemeentes waren volgens hem nog niet overtuigd dus daarom zijn deze test locaties cruciaal voor hem want als het goed gaat volgen er meerdere.

 

Hieronder kunt u nog luisteren naar een interview met Rowin Snijder, hier stel ik hem vragen over zijn inspiratie voor dit project.

Over de auteur

mitchel Veldt

Mijn naam is Mitchel Veldt en ik ben in September 2021 begonnen aan de opleiding journalistiek. Elke week publiceer ik een nieuws item over Zeist zowel in tekst als in audio vorm.