Hilversum

Selecteer Pagina

Hilversumse fatbikemedewerker vindt dat handhaving en politie te weinig optreedt

Hilversumse fatbikemedewerker vindt dat handhaving en politie te weinig optreedt

Bron: dvhn.nl Groningen

De fatbike blijft in Hilversum nog altijd populair, zowel jong als oud. Het ligt meestal aan de ouders of een kind op jonge leeftijd met een fatbike rond mag fietsen en er verantwoordelijk mee om kan gaan. ~12 september ’24

We hebben onder andere iemand van een fatbike-keten gesproken en de verkoper vertelt ons dat hij soms echt duidelijk moet maken aan de ouders dat het te onveilig voor hun kind is. Hij hanteert een minimum van 1.55m ookal staat de ouder erbij. De leeftijd blijft wél voor de ouders om te beslissen. Van de verkoper horen we ook dat de meeste ongelukken komen door de opgevoerde fietsen, of dat er meerdere personen achterop zitten. 

 

De meeste fatbikes die worden stop gehouden zijn ook vaak opgevoerd. (Aldus de verkoper: de handhaving geeft meestal een waarschuwing maar ze zouden eigenlijk direct afgepakt moeten worden; “Boete, innemen, klaar. Dan leren ze het snel genoeg. Dan krijgen ze vaak ook niet zo snel een nieuwe.” 

De doelgroep neemt ook toe, steeds meer volwassenen gebruiken de fatbikes en jongeren verpesten het dan eigenlijk voor de mensen die kinderen ermee naar school brengen of naar werk gaan. 

 

Over de auteur

Jurre Posthuma de Boer

Jurre Posthuma de Boer (‘05) Geboren en getogen in Den Haag, van mezelf al nieuwsgierig in (bijna) alles. Sinds jong al in de encyclopedieën gedoken dus een beetje een nerd en eigenwijs. Ik zoek altijd naar andere invalshoeken, mensen aan het praten krijgen is ook echt mijn ding.