Mediaoffensief Kamala Harris: Wanhoopsdaad of geniale zet?

Mediaoffensief Kamala Harris: Wanhoopsdaad of geniale zet?

Bron: AI

Een eindsprint naar de finish of een laatste poging om de zwevende kiezer voor zich te winnen. Zo zou je het mediaoffensief kunnen noemen dat de Democratische presidentskandidate Kamala Harris deze week heeft ingezet. Het is haar ultieme manier om de zwevende kiezer binnen te halen, nu de verkiezingen de laatste, cruciale vier weken ingaan. Je kan het ook een wanhoopsdaad noemen. Niets voor niets uitten vele mensen kritiek op haar omdat ze geen enkel interview of persconferentie heeft gegeven sinds ze het van Joe Biden overnam, eind juli dit jaar. De Amerikaanse nieuwszender CNBC maakte een overzicht van alle uitzendingen waar Harris bij aanschuift.

Haar mediaoffensief begon zondag, toen ze te gast was in de populaire podcast van Alex Cooper, ‘Call Her Daddy.’  Deze veertig minuten durende podcast richt zich vooral op ‘vrouwelijke problemen’ zoals abortus en huiselijk geweld. Diezelfde dag liet Donald Trump zijn stem horen bij de conservatieve radiozender van Hugh Hewitt, die een bereik heeft van 7,5 miljoen luisteraars. Het ging in deze uitzending voornamelijk over de ‘verjaardag’ van de aanslagen op Israëlische burgers door Hamas, gisteren precies een jaar geleden. Volgens Trump komt het antisemitisme voornamelijk vanuit links, dus vanuit de Democraten. Nadat Harris zondag was aangeschoven bij Alex Cooper, was ze gisteren te horen in ‘60 Minutes’ van de Amerikaanse nieuwszender CBS.

Opvallend was dat haar running mate Tim Walz ook aanwezig was bij dit programma. Donald Trump was volgens ’60 minutes’ ook uitgenodigd, maar hij sloeg dit aanbod af.
Vervolgens vliegt Kamala Harris vandaag – Amerikaanse tijd – naar New York, om van zich te laten horen in drie radioprogramma’s: ‘The View’ van ABC News, en de ‘Late Night Show’ van CBC, om bij ‘The Howard Stern Show’ de dag af te sluiten. Donderdagmiddag zal zij nog te zien zijn bij de Spaanstalige Mediazender Univision, waar ook Donald Trump zijn opwachting zal maken. Dat Harris juist nu een mediaoffensief inzet is opmerkelijk. De Republikeinse running mate J.D. Vance gebruikte in augustus op X nog de hashtag # #WheresKamala. Overigens, de Republikeinse partij verweet de Democraten dat hun presidentskandidaat alleen gestripte optredens gaf, zonder spontaniteit.

Over de auteur