Ontdek Lunchbreek: De Nieuwe Hotspot in Hillegom

Ontdek Lunchbreek: De Nieuwe Hotspot in Hillegom

Lunchbreek

Op een zonnige zaterdag in juni besloot ik een bezoek te brengen aan de nieuwste aanwinst in Hillegom: Lunchbreek aan de Hoofdstraat 107. Deze gloednieuwe lunchroom, geopend door Wendy van den Branden en Daniël Sabanovict, bevindt zich in het hartje van de Hillegomse winkelstraat. Na een succesvol jaar met hun eerste vestiging in Zandvoort, droomden Wendy en Daniël van een zaak dichter bij huis. In maart van dit jaar werd hun droom werkelijkheid met Lunchbreek Hillegom.

Interieur
Bij binnenkomst valt gelijk het hippe en moderne interieur op. Het gebruik van verschillende blauwtinten geeft, ondanks de beperkte grootte, de ruimte een open uitstraling. Daarnaast maakt Lunchbreek veel gebruik van lichte kleuren; de verschillende blauwe tinten worden afgewisseld met babyroze en wit. De oranje/geel gekleurde lampen dragen bij aan een warme sfeer. Op de gereserveerde tafeltjes staat een gepersonaliseerd bordje met de naam van de klant, wat zorgt voor een persoonlijke touch.

 Openingstijden
Lunchbreek is zeven dagen per week geopend, met ruime openingstijden. Van maandag tot en met donderdag kunt u hier terecht van 08.30 tot 16.00 uur. Op vrijdag en zaterdag blijven de deuren zelfs open tot 20.00 uur, zodat u nog kunt genieten van een lekkere borrel. Op zondag is Lunchbreak geopend van 09.00 tot 16.00 uur. Deze flexibele openingstijden bieden volop mogelijkheden om op elk moment van de dag binnen te lopen. Naast de optie om te reserveren, kunt u ook spontaan binnenwandelen en genieten van wat Lunchbreek te bieden heeft.

Menu

Menukaart Lunchbreek

 

 

Bij Lunchbreek vind je een uitgebreid en divers menu met een gevarieerd aanbod aan ontbijt- en lunchopties. Van rijkelijk belegde broodjes, zoals “gegratineerde geitenkaas” of de “tuna melt”, tot aan een frisse salade of een smakelijke uitsmijter. Of je nu trek hebt in iets hartigs of juist iets verfrissends, de menukaart biedt een breed scala aan opties. Echter hier houdt de menukaart nog niet op, naast de heerlijke ontbijt- en lunchopties biedt Lunchbreek ook heerlijke borrelhapjes, perfect te combineren met een goed glas wijn of een smaakvolle cocktail. Voor degenen die liever geen alcohol drinken, biedt Lunchbreek ook een selectie verfrissende mocktails.

 

 

 

 

Eigen ervaring
Na een blik geworpen te hebben in de uitgebreide menukaart, koos ik voor het broodje mozzarella voor €12,95. Lunchbreek bakt al hun broodjes, bollen, croissants en nog veel meer vers af. Dit was meteen merkbaar aan het warme broodje dat op mijn bord lag. Het broodje was rijkelijk belegd met sla, tomaat, mozzarella en huisgemaakte pesto. Naast hun huisgemaakte pesto biedt Lunchbreek meerdere huisgemaakte sauzen en jams aan.

Broodje mozzerella

De mozzarella op het broodje was heerlijk romig en in combinatie met de warmte van het bolletje smolt het zowat op mijn tong. De huisgemaakte pesto voegde verrassende frisheid toe, wat mijn smaakpapillen verwende.

Voor de opmaak van het bord werden er nog een paar chips toegevoegd, een veelvoorkomend concept bij meerdere lunchrooms in Hillegom. Naar mijn mening waren de chipjes vaak wat te droog en te zout. Hierdoor besloot ik na 2 tot 3 chipjes deze verder te laten liggen.

Als aanvulling had ik een portie patat, voor €3,95, besteld om erbij te hebben. Deze werd na een kleine vijf minuten nadat het broodje was geserveerd op tafel gezet. De patatjes waren prachtig goudbruin, precies zoals ik ze graag heb. Ze waren al goed gezouten, maar voor de echte liefhebbers van zoute patat, zoals ik, stond er een zoutvaatje klaar op tafel om naar wens te gebruiken.

Portie patat met mayonaise

 

De patat werd gepresenteerd in een kartonnen bakje. Ik hoefde me absoluut geen zorgen te maken over een tekort aan mayonaise, want de patat werd rijkelijk voorzien van saus. Ondanks de eenvoud van het kartonnen bakje deed dit niets af aan de beleving. Het droeg juist bij aan de moderne en hippe sfeer die je ook in het interieur terugvindt

 

 

 

 

 

Prijs-kwaliteitverhouding

De prijzen van Lunchbreek zijn zeer redelijk, gezien de kwaliteit en portiegrootte. Alle individuele koude en warme drankjes kosten niet meer dan vijf euro. Daarnaast zijn alle wijnen en bieren per glas niet duurder dan vijf euro, op de Prosecco na.

Bij het bekijken van de ontbijt- en lunchopties, kosten deze niet meer dan 15 euro. Dit komt overeen met de hoeveelheid en kwaliteit, zeker vanwege de vele huisgemaakte sauzen en versgebakken broodjes.

Wat betreft de cocktails en mocktails zijn naar mijn mening gunstig geprijsd. Geen enkele cocktail of mocktail kost meer dan 12 euro, wat bij de meeste cocktails het startbedrag is. Daarom ben ik zeker van plan nog eens terug te komen voor een lekkere borrelavond bij Lunchbreek.

Bovendien, als we kijken naar de prijzen van de borrelhapjes, zien we dat deze iets meer variëren. De wat simpelere borrelhapjes, zoals een schaaltje nootjes, een portie patat of brood met kruidenboter, kosten tussen de €2,95 en €4,95. De rijkere borrelhapjes, zoals nacho’s pulled chicken, kaasstengels of Holtkamp bitterballen, kosten tussen de € 6,95 en €9,95.

 Conclusie
Al met al kan ik zeggen dat Lunchbreek in Hillegom een veelbelovende toevoeging is. Met een modern en sfeervol interieur, flexibele openingstijden en een uitgebreid menu biedt het restaurant een gastvrije ervaring voor zowel lokale bewoners als bezoekers van buiten Hillegom. Het interieur wordt gekenmerkt door blauwtinten, lichte kleuren en warme verlichting, wat een gezellige sfeer creëert die nog verder wordt versterkt door gepersonaliseerde gereserveerde bordjes. De menukaart biedt een breed scala aan ontbijt- en lunchopties, bereid met verse ingrediënten en huisgemaakte sauzen. De prijzen zijn redelijk en bieden zeker waar voor uw geld, waardoor Lunchbreek een aantrekkelijke keuze is voor een smakelijke ervaring. Daarom kan ik Lunchbreek aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een gezellige en gastvrije eetervaring in Hillegom

Over de auteur

Savannah Dekker

De Hillegomse Savannah Dekker (1999) is journalist en studeert sinds 2021 aan de Hogeschool van Utrecht. Hier vervult zij de taken audio, tekst en fotografie voor KeiNieuws. Ze heeft ambitie om een bekende journalist te worden om zo de waakhond van de Nederlandse samenleving te zijn. Ze is erg kritisch en zit altijd boven op de feiten. Buiten journalistiek om speelt Savannah rugby bij The Bassets in Sassenheim, dit helpt haar om haar hoofd leeg te maken na een drukke dag op de redactie.