Gemengde Ervaring bij Reggie’s Snackhouse: Vriendelijkheid en Verbeterpunten

Gemengde Ervaring bij Reggie’s Snackhouse: Vriendelijkheid en Verbeterpunten

A mother and a child eating a box of french frites

Recensie Reggie’s Snackhouse

Eetcafé de Dijk in Enkhuizen is niet meer en is sinds 29 februari overgenomen door Gerard van de Werf en Monique Verver. Sindsdien is er een hoop veranderd zo is er voor een andere naam gekozen, is er verbouwd en een nieuw menu gemaakt. Op 14 maart was het dan zo ver en kon het bedrijf onder de nieuwe naam : ‘Reggies Snackhouse’ open.

Wanneer je van de Lelydijk Enkhuizen in rijd is het witte kleine huisje het eerste wat opdoemt na een tocht tussen het IJssel- en het Markermeer. Voor de deur is er genoeg plek om je auto neer te zetten. De snackbar heeft een groot terras met aan beide kanten plek voor zon 25 man. De rode parasols zijn wat verouderd maar doen hun werk nog goed. Ik neem plek aan de linkerkant van het terras. Een glazen want houden het koele briesje tegen waardoor je windstil aan de houten tafeltjes of de houten bank kunt gaan zitten. De kunstgras ondergrond maakt het terras wat minder kil.

Rustig

Het is niet druk voor een zondagmiddag. Naast een Duitse familie en twee ouderen mannen is het terras leeg. Af en toe druppelen er wat mensen naar binnen op wat eten af te halen. Ik word alleraardigst begroet door de eigenaresse. Door de grote ramen zie ik dat haar man in de keuken staat. Ze wijst me er op dat alleen binnen besteld kan worden, ze zou het wel naar mij toe willen brengen wanneer het eten klaar is.

Het menu is niet gek veel anders dan een andere snackbar. Er is een groot aanbod van broodjes en zelfs pannenkoeken. Als havenstad kan ook vis niet ontbreken op het menu met kibbeling en lekkerbek van kabbeljauw, mosselen en gebakken garnalen. Het menu is niet super duur, maar zeker ook niet goedkoop. Wel staan er een aantal spelfouten in. Het broodje ‘zalm lux’ mist een ‘e’ en ook de ‘knoflooksiiis’ is verkeerd gespeld. Ik ga uiteindelijk voor een patatje Piri Piri, een Hamburger Reggie en een portiekibbeling met ravigotesaus.

Tijdens het wachten kijk ik rond door de zaak. De toonbank ziet er netjes uit, alleen is er geen plek voor een traditionele vitrine. Als ik stiekem de keuken in kijk valt me op dat de eigenaar in een korte broek staat. Dit is naast wat onhygiënisch ook gevaarlijk voor de eigenaar zelf. De WC ziet er tip en top uit. Er is voldoende zeep, wc papier en handdoekjes. Ik loop terug de zaak in. De afzuigkap over stemt de muziek nog net niet maar is erg aanwezig. De muzieksmaak van de eigenaren is duidelijk met radiozender 100% NL die aanstaat.

Aan tafel

Wanneer ik weer buiten ga zitten komt de eigenaresse mijn bestelling brengen. De hamburger en het frietje Piri Piri zitten in een standaard frietbakje met beide wel een geruit servetje eronder, het oog wil ook wat. De portiekibbeling zit in een plastic kibbelingbakje. Ik begin bij het frietje. Het is een goed gevuld bakje, met bovenop de patat stukjes kip met een chilisausje. Daarover is het een en ander aan rauwkost van komkommer en paprika overheen gestrooid. Het sausje en d kip smaken goed. De patat kan iets langer gebakken worden voor mijn smaak, maar heeft wel voldoende zout. Door de rauwkost blijft het gerecht lekker fris.

Dan de kibbeling. Waar online veel mensen niet over te spreken waren. Van de buitenkant ziet het er niet verkeerd uit. Een goede korst en genoeg saus. Maar na de eerste hap begrijp je de kritiek. De vis is erg droog en niet van de kwaliteit die je bij de visboer krijgt. De kruiden zijn goed verdeeld en niet te sterk aanwezig en de ravigotesaus is wel smaakvol. Voor 7 euro is het bakje voldoende gevuld.

Dan het gerecht waar ik het meest na uit heb gekeken. De hamburger Reggie met gebakken uitjes, champignons, ananas en een gebakken ei. Ook zitten er twee stukjes bcon op. Het broodje is een bruin meergranenbolletje met pitten en zaden bovenop. Het is een flink stuk vlees en hij is goed gevuld met alle toppings. Het Broodje is niet warm maar wel knapperig en vers. Zelf heb ik liever een broodje wat iets dichter bij een normaal hamburgerbroodje komt. De ananas in de hamburger is een verassende smaak, maar werkt samen met de bacon en het vlees wel. Het is een frisse burger met goede smaken. Geen vette hap waar je daarna een uur van op de bank moet gaan liggen.

Afrekenen

Ik ben uiteindelijk 24 euro kwijt voor mijn lunch, waar bij ik de patat Piri Pir vrij duur vond voor 8,75. Het eten was prima voor een snackbar, maar zeker niet hoogstaand. Daarnaast was de kibbeling niet van het niveau wat je wenst. Wel ben ik uiterst vriendelijk geholpen en was de bereidingstijd snel. Het interieur van de snackbar is wat je kan verwachten en dus niet heel spannend. Het is er schoon, toiletten zijn tip top in orde en ook de keuken ziet er netjes uit. Wel jammer dat de kok zelf in zijn korte broek staat.

Concluderend kunnen we zeggen dat Reggies Snackhouse in Enkhuizen een gemengde ervaring is. De locatie is mooi, met een gezellig terras en voldoende parkeergelegenheid. De bediening is vriendelijk en snel, maar de eigenaar draagt een korte broek in de keuken, wat niet hygiënisch is. Het menu is uitgebreid maar prijzig en bevat spelfouten. De patat Piri Piri en Hamburger Reggie smaken goed, hoewel de patat iets langer gebakken had kunnen worden. De kibbeling is helaas droog. De snackbar is netjes en schoon, maar de afzuigkap maakt veel lawaai.

Over het algemeen is het een prima plek, maar er is ruimte voor verbetering. Zeker op dit punt in Enkhuizen valt nog wel een slag te slaan. Mensen die de Lelydijk op of afgaan stoppen hier graag. Ook de verschillende toeristen en dagjesmensen die van het Zuiderzeemuseum komen gun je een beter aanbod. Ik geef de Cafetaria een 6 uit 10 met ruimte voor verbetering!

Over de auteur

Just van Westen

Just van Westen (18) Student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Woont zijn hele leven in Enkhuizen en ambieert een toekomst in de sportjournalistiek. Werkt als kok in een restaurant en interesses liggen in film, Voetbal en acteren.