Oorlog in beeld: Eddy van Wessel in het Nationaal Militair Museum

Oorlog in beeld: Eddy van Wessel in het Nationaal Militair Museum

Bron: Storm Baarda

Het Nationaal Militair Museum opent de deuren voor een nieuwe, aangrijpende tentoonstelling van de internationaal bekroonde oorlogsfotograaf Eddy van Wessel. Met zijn indrukwekkende fotoserie ‘War Stories. Ukraine up close’ biedt Van Wessel een intieme en onverbloemde kijk op de verwoestingen en menselijke tragedies die voortkomen uit het conflict in Oekraïne.

De tentoonstelling gaat verder dan het tonen van schokkende beelden. Van Wessels foto’s leggen niet alleen de gruwel van de oorlog vast, maar ook de veerkracht van de Oekraïense bevolking. Door middel van persoonlijke verhalen en ontroerende portretten geeft hij een gezicht aan degenen die het meest getroffen zijn door de oorlog.

Hoewel Rusland grote delen van Oekraïne heeft bezet en geannexeerd, is de situatie op de grond voortdurend in beweging.

Over de auteur

Storm Baarda

Storm Baarda (2003) komt uit Zaltbommel. Hij is een tweedejaars student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Hij heeft ervaring in de toegepaste psychologie, wat hij ook toepast in zijn werk als journalist. Hij is nieuwsgierig en wil van alles het fijne weten. Hij is sportief, wat tot uiting komt bij de lokale Hockeyclub MHC Bommelerwaard. Hier heeft hij ook al meerdere journalistieke taken vervuld.