De impact van een stroomuitval

De impact van een stroomuitval

Foto ter illustratie Bron: Unsplash/ Dariia Lemesheva

Een stroomstoring treft niet alleen huishoudens, maar ook talloze bedrijven die afhankelijk zijn van elektriciteit om hun werk draaiende te houden. Vooral in de horecasector kan een plotselinge uitval van stroom grote gevolgen hebben. Koelinstallaties vallen stil, ovens werken niet meer, en producten in koelkasten en vriezers beginnen langzaam te ontdooien. Dat betekent niet alleen financiële schade, maar ook veel stress en improvisatie voor het personeel.

In deze reportage vertelt Kees Daalder (27) uit Amsterdam over de avond dat de stroom uitviel terwijl hij aan het werk was bij Brouwerij de Prael.


Over de auteur

Jenna van Veen

Ik ben Jenna van Veen, 24 jaar en eerstejaars student aan de School voor Journalistiek. Sinds het begin van de middelbare school ben ik al geïnteresseerd in de journalistiek. In 2022 ben ik afgestuurd voor de mbo-opleiding Internationale Marketing, Communicatie en Evenementen. Hierbij heb ik onder andere persbericht mogen schrijven voor verschillende bedrijven. Heeft u tips? Stuur dat dan naar jenna.vanveen@student.hu.nl