De eerste Groene Strand Wimpels

De eerste Groene Strand Wimpels

Foto: Geesje Blokhuis

ZUID HOLLAND- In Strandtheater de Houten Kaap in Ouddorp werden gisteren aan de eerste stranden van drie gemeenten in Nederland ‘De Groene Strand Wimpels’ uitgereikt. Maar liefst twee stranden van de Gemeente Goeree Overflakkee, het strand van Camperduin in Noord-Holland en het strand van natuurgebied Oranjezon in Zeeland mochten ‘De Groene Wimpels’ in ontvangst nemen.

De Groene Wimpels zijn een initiatief van project ‘Het Groene Strand’ en in het leven geroepen om de stranden in Nederland te ‘vergroenen’. ‘Vergroening en het daarbij horende behoud en onderhoud van de natuur op de Nederlands stranden is hard nodig’ aldus vrijwilliger en algemeen bestuurslid Natuur en Landschapsbescherming Goeree Overflakkee (NLGO). Wanneer een strand ‘De Groene Wimpel’ in ontvangst mag nemen geeft dit aan dat het strand en de bijbehorende gemeente de natuurwaarde van het strand respecteren. ‘Als een gemeente zo’n Groene Strand Wimpel heeft kunnen ze laten zien dat het strand voor hun meer is dan gewoon een vlakte met zand’, aldus Masja Gielstra, projectleider van ‘Het Groene Strand’ namens IVN Natuureducatie.

De Postcode Loterij trok 2,4 miljoen uit voor de ondersteuning van het project. ‘Het Groene Strand’ is verder gerealiseerd door een samenwerking van vrijwilligers en verschillende ecologisch belanghebbende organisaties: ‘LandschappenNL, de samenwerkende provinciale Landschapsorganisaties en Stichting Duinbehoud, IVN Natuureducatie, Vogelbescherming Nederland en Stichting ANEMOON’, zo meldt de site van project ‘Het Groene Strand’.  

Over de auteur

2 Comments

 1. GEert faasse

  Perfecte reportage! Echt goed.
  Tip is dat zowel jij als ik langzamer moeten praten maar dat komt door het enthousiasme en inspiratie en betrokkenheid.
  Heel goed gedaan!

  Antwoord
 2. Anne

  Mooi dat jullie hier aandacht aan besteden!

  Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *