Ellelange pagina’s over bezonningstudies Lombokplein

Ellelange pagina’s over bezonningstudies Lombokplein

Utrecht – De vaststelling van het bestemmingsplan, met de werktitel Lombokplein, werd vandaag op twaalf januari ’23 behandeld door de gemeenteraad van Utrecht. Op twintig december ’22 hebben de belanghebbende in een raadsinformatiebijeenkomst toelichting mogen geven op de negentien ingestuurde zienswijze aan het college.

Volgens Rik de Graaf van de ChristenUnie is de partij blij met de komst van de vierhonderd geplande woningen, het doortrekken van het Leidsche Rijnkanaal, de herinrichting van de Graad van Roggenweg naar 30km per uur en bovendien meer groen. Zodat het Lombokplein onderdeel wordt van Utrecht centrum. Hij dankt de betrokkenheid van de bewoners in dit mogelijke bestemmingsplan maar maakt zich zorgen of er genoeg is nagedacht is over de mogelijke oververhitting van de woningen. Aangezien de temperaturen blijven stijgen en naar schatting 30% ouderen komen te wonen in de nieuwe woningen.

De ChristenUnie en het CDA zijn het erover een dat de Graad van Roggenweg in strijd is met de leefbaarheid van de twee stadsdelen. Terwijl de VVD pleit voor het openhouden van de Graad van Roggenweg voor openbaar vervoer: “anders word Utrecht slechter bereikbaar en knijp je de snelweg naar de stad af.” Aldus Gertjan te Hoonte

Over de auteur

Sil Kwaspen

Hallo, mijn naam is Sil Kwaspen, ik ben 23 jaar en woon in 's-Hertogenbosch. Als startend journalist ben ik tijdens het maken van mijn producties actief bezig om alles zo interessant mogelijk te maken. Ik schrijf graag in verhalende vorm en laat mijn bronnen en het beeld juist het woord doen. Bij kleine gebeurtenissen duik ik graag in de diepte en bij moeilijk te begrijpen onderwerpen probeer ik alles behapbaar te maken. Saai nieuws is ook nieuws en als het belangrijk is dan moet het interessant genoeg zijn om te lezen.