Amersfoort

Selecteer Pagina

Minder handhavers in Amersfoort geen probleem

Minder handhavers in Amersfoort geen probleem

AMERSFOORT – Er zijn weinig handhavers in Amersfoort. Nou is dat voor sommige inwoners van Amersfoort geen probleem. Inwoners zeggen dat het niet onveiliger is in de stad.

Weinig handhavers

De gemeente Amersfoort heeft erg weinig handhavers, maar de handhavers die er zijn krijgen wel steeds meer taken. Weet RTV Utrecht te schijven. Ook schijven zij dat de kosten per handhaver ongeveer een ton per jaar zijn voor de gemeente. Amersfoort heeft vergeleken met andere vergelijkbare steden weinig handhavers.

Tekort aan handhavers geen probleem

Hoewel de gemeente Amersfoort meer handhavers de straat op wil sturen, lijkt het dat de verschillende inwoners van Amersfoort het niet nodig vinden. Zo ook Lennard hij komt heel vaak in Amersfoort en krijgt zo veel mee over wat er speelt. Hij vertelt dat hij vindt dat het niet minder veilig is in de stad, persoonlijk voelt hij zich ook niet minder veilig. Tevens heeft hij het idee dat er niet meer incidenten zijn nu er minder handhavers zijn. ‘Ik denk dat er nier per se meer handhavers nodig zijn’, aldus Lennard.

 

Daniël Huigen heeft iemand anders zijn mening gevraagd over handhavers en over de handhaving in Amersfoort.

 

Over de auteur

Niels Limburg Zwaneveld

Niels Limburg Zwaneveld geboren in 2005 in Castricum. Ik ben een enorme sportliefhebber en ik heb sinds dat ik jong ben de droom om sportjournalist te worden. De sport is iets wat ik heel erg veel kijk en waar ik heel veel plezier uit haal in mijn vrije tijd. Ook heb ik een brede interesse in andere nieuwsonderwerpen. In de journalistiek heb ik nog niet zo veel ervaring. In de regio Amersfoort hoop ik veel ervaring op te doen in vele takken van de journalistiek. Ik heb vaak een mening over onderwerpen, maar ik kan ook goed luisteren naar de mening van andere.