Utrecht Noord

Selecteer Pagina

Aantal zzp’ers blijft toenemen

Op de Nederlandse arbeidsmarkt zijn nu 1,25 miljoen zelfstandigen werkzaam. Zij worden zzp’ers (zelfstandigen zonder personeel) genoemd. Dit aantal is in het afgelopen jaar met 160.000 gegroeid. Ook in Utrecht-Noord kiezen steeds meer mensen om niet in loondienst te gaan.

Een Gesprek over Pasen: Traditionele en Nieuwe Vieringen

Afgelopen weekend vierden we weer Pasen, een religieuze viering die door ongeveer 9 miljoen Nederlanders wordt gevierd volgens het laatste onderzoek van VBZ en Peil.nl in 2021. De manier waarop mensen Pasen vieren kan sterk verschillen: sommigen gaan naar de kerk, terwijl anderen paaseieren schilderen of andere tradities erop nahouden. Vandaag hebben we het genoegen gehad om te praten met Madelon Kok, een bewoner van Overvecht, over hoe zij Pasen viert. Madelon deelt dat ze Pasen traditioneel in de kerk viert, maar ook nieuwe tradities heeft ontwikkeld die ze samen met haar familie beleven.

Historische erkenning voor Station Overvecht.

Station Overvecht heeft recentelijk een belangrijke mijlpaal bereikt door te worden erkend als een van de nieuwe 36 aangewezen monumenten. Dit is het resultaat van een langdurig proces dat begon in 2018, toen de gemeente het initiatief nam om jong erfgoed in kaart te brengen. Na zorgvuldig onderzoek van 38 geselecteerde monumenten zijn er uiteindelijk 36 nieuwe monumenten aangewezen, waaronder Station Overvecht.

Voor het eerst een Iftar in bibliotheek Overvecht

‘De bibliotheek moet aanvoelen als een huiskamer voor iedereen in de wijk, dus ook voor alle moslims waarvoor de ramadan een hele belangrijke maand is,’ vertelt Eveline Smeets, programmamaker van bibliotheek Overvecht, terwijl ze kijkt naar de gedekte tafel. De eerste Iftar in de bibliotheek vond plaats op donderdag 28 maart. De Iftar is de maaltijd die moslims eten na zonsondergang in de maand van de ramadan. 

Bezig met laden