Utrecht Noord

Selecteer Pagina

De AirTag kan dienen als oplossing voor de toenemende e-bikediefstal

Het aantal gestolen e-bikes in Nederland is in de afgelopen twee jaar gestegen met meer dan zeventig procent. Ook in de omgeving Utrecht-Noord neemt het aantal gestolen elektrische fietsen toe. Op het gebied van fietsendiefstal heeft de modernisering inmiddels ook een afdruk achter gelaten. Zo worden AirTags worden steeds gebruikelijker voor het terugvinden van waardevolle voorwerpen zoals een fiets.

Jamna zet Overvecht in beweging

In Overvecht heeft 31% van de jongeren overgewicht. De sportschool van Jamna Ghoula en haar zoon in Overvecht doen daar wat aan. Sportschool ‘Overfit’ organiseert groeps- en individuele lessen voor met name jongeren en vrouwen.

Zingend en dansend het weekend in tijdens African Circle Sessions

Bij binnenkomst in Danszaal Overvloed in Overvecht zitten vijftien volwassenen en enkele kinderen in kleermakerszit op de dansvloer. In een gezamenlijke cirkel nemen zij op vrijdagochtend deel aan de aftrap van de eerste African Circle Sessions: Een zang&dans event waarbij je gaat zingen en dansen met Afrikaanse livemuziek. Een manier om dieper in contact te komen met jezelf, elkaar en de geest. 

Leermoment over lichtvervuiling tijdens wandeling ‘Nacht van de Nacht’ in het Griftpark

Tijdens de 19e editie van Nacht van de Nacht vond een nachtwandeling plaats in het Griftpark in Utrecht-Noord. Tijdens de wandeling werd verteld over de invloed van kunstmatig licht, wat zorgt voor een hoop lichtvervuiling. Op deze avond worden alle gemeentes in Nederland gevraagd hun licht uit te doen. Tijdens de wandeling werd er verteld over verschillende planten en dieren die in het park leven.

Feest bij wooncentrum ‘t Huis aan de Vecht wegens vijftigjarig bestaan

Dansende ouderen zingen en swingen rond terwijl drie dj’s de aangevraagde nummers draaien, er is groot feest: het wooncentrum ‘T Huis aan de Vecht bestaat vijftig jaar. In de ene zaal is de dansvloer en staat de dj booth, in de andere zaal staan kraampjes waar men poffertjes, frietjes, burgers, pasta en vers gerookte vis kan halen. Het vijftigjarig bestaan is reden voor feest en tijd om terug te blikken op de afgelopen jaren. 

Gemeente Utrecht bereidt zich voor op belangrijke Tweede Kamer verkiezingen

Het is een druilerige, donkere dag in Utrecht Noord. De wijk wordt gevuld met harde regen, verlaten straten en een donkere lucht. Maar deze donkere dagen verdwijnen voor de politiek, er kan namelijk bijna weer gestemd worden.

Afgelopen donderdag en vrijdag is heel de wijk voorzien van promotiemateriaal, wat resulteert in hoge witte borden met hierop verschillende lijsttrekkers van politieke partijen om de aandacht te trekken van bewoners. Maar er gaan natuurlijk veel meer voorbereidingen aan vooraf, Utrecht is bijna klaar voor de verkiezingen. 

Voorlezen met gebaren aan baby’s in bibliotheek Overvecht

Tijdens ‘Gebarenpret’ in de bibliotheek in Overvecht maakt voorleesster Ann Vanhauwermeiren het gebaar voor appel terwijl de kindjes de vrucht in het boek Rupsje Nooitgenoeg aanwijzen. Met het gebruik van gebaren tijdens het voorlezen wil Ann kinderen en ouders laten ervaren wat het doet met hun belevingswereld. ‘Communiceren hoeft niet alleen via gesproken taal, je armen en handen gebruiken kan ook een optie zijn.’

Lichtsculpturen bouwen in bibliotheek Overvecht

n de bibliotheek in Overvecht waren bewoners van de wijk en kunstenaar Jurrian van den Haak bezig met het bouwen van lichtsculpturen voor de Sint-Maarten parade op 10 November, deze parade is onderdeel van de viering van Sint-Maarten in Utrecht. Het thema van dit jaar voor de parade is ‘Water over grenzen’.

Bezig met laden