Amersfoort

Selecteer Pagina

Spanning bij CDA-Kamerlid Bart van den Brink op de verkiezingsdag

Spanning bij CDA-Kamerlid Bart van den Brink op de verkiezingsdag

Bart van den Brink had nog even tijd op de drukke laatste campagnedag.

AMERSFOORT- Bart van den Brink is momenteel het enige Tweede Kamerlid uit Amersfoort. Hij staat op een redelijk prominente zevende plek op de lijst van het CDA bij de verkiezingen van 22 november.

Het CDA peilt de afgelopen tijd rond de zes zetels; Van den Brink is dus nog niet zeker van zijn plek. “Ja, het is enorm spannend. Ik hoop dat ik als de zevende plek niet ‘gesqueest’ wordt.’’

Van den Brink heeft veel ervaring als spindoctor bij het CDA, tot hij begin dit jaar de Tweede Kamer in kwam. Daar houdt hij zich bezig met migratie en asielbeleid. Hij hoopt dit werk voort te kunnen zetten.

Hij vertelt dat hij er tijdens de campagnes dan ook alles aan gedaan heeft om impact te kunnen maken op de Tweede Kamer. Met de nieuwe lijsttrekker: Henri Bontenbal, hebben ze het CDA op een nieuwe manier neergezet. Het CDA is heel vroeg begonnen met campagne voeren, namelijk al vanaf augustus. Van den Brink heeft op drie verschillende manieren campagne gevoerd. Ten eerste als campagneleider voor het CDA. Daarnaast door te debatteren over verschillenden maatschappelijke onderwerpen. En ten slotte in Amersfoort zelf door middel van flyeren en het in gesprek gaan met scholieren.

Hij vindt het stimuleren van bereikbaarheid heel belangrijk, omdat Amersfoort een stad is die voor een schakel zorgt tussen de Randstad en de regio. “Amersfoort bevat eigenlijk alle soorten uitdagingen; die van een klein dorp en van een grote stad.’’ Hij wil zich daarom vooral gaan inzetten voor volkshuisvesting, want veel mensen willen om deze reden in Amersfoort wonen. Met de kijk op de nieuwe generatie kunnen jongeren hierdoor ook gezond en in veiligheid opgroeien. Daarbij hoort geen kloof tussen overheid en burger, daarom stelt Van den Brink zich beschikbaar op naar de gehele samenleving.

Noah Paesch sprak met Van den Brink voor de live-uitzending bij de lokale omroep EVA.

Over de auteur

Noor duiven

Noor Duiven 2004. Noor is eerstejaars journalist voor de hyperlocal: Amersfoort. Ze is sinds klein al nieuwsgierig ingesteld. Ze houdt zich vooral bezig met de mens achter het nieuws, waarbij de impact haar het meest interesseert. Ze wilt later echt verhalen kunnen maken. Het geeft haar energie om met mensen in contact te zijn, daar leert ze graag van. Momenteel studeert ze aan de school voor journalistiek in Utrecht. Altijd te bereiken via: noorduifje@hotmail.com