Amersfoort

Selecteer Pagina

Nieuwe show van Hans Klok zorgt ook in Amersfoort voor vuurwerk

Nieuwe show van Hans Klok zorgt ook in Amersfoort voor vuurwerk

AMERSFOORT – Face the Future is de nieuwe show van Hans Klok. Ook in Amersfoort is de nieuwe show te bewonderen. In het Flint theater geeft Klok op zaterdag 12 oktober en zondag 13 oktober een show. De nieuwe show heeft te maken met reizen door de tijd vanwege zijn achternaam vertelt Klok.

Voorafgaand aan de show

Voor de shows was het nog erg rustig in het Flint theater in Amersfoort. Backstage hing er in de middag voorafgaand aan de show nog erg veel rust. Waar er een huiselijke sfeer werd gecreëerd door het meubilair met een bank, huiskamer lampen, en een hoek met een eettafel. Toch had de ruimte ook bar met barkrukken. In deze setting vertelde Hans Klok over zijn nieuwe show.

Nieuwe show

De nieuwe show is met een tijdmachine. Klok vertelt dat Stanley Burleson de regisseur van de show bij het tijdreizen AI bedacht waardoor de show tot stand is gekomen. ‘De werk titel was Forever Young en we hebben het later veranderd naar Face the Future’, zegt Klok. Waar het geluid van het koffieapparaat op de achtergrond klinkt van de koffie die gezet wordt door de mensen die achter de schermen werken, vertelt Klok: ‘Mensen komen naar mijn show om verbaast te worden om iemand te zien, in dit geval Hans Klok die met de natuurwetten aan de haal gaat.’ Klok vertelt dat de regisseur met het idee is gekomen van een soort avatar genaamd Hans Lok die zich uiteindelijk tegen Klok gaat keren.

De dag van de show

Op de dag van de show zijn de jongens die alles opbouwen vaak in de ochtend al in het theater om alles op te bouwen. Klok zelf is vaak zes uur van tevoren aanwezig om zichzelf voor te bereiden. Terwijl het weer wat rustiger is in de woonkamer en alle jongens weer aan het opbouwen zijn, vertelt Klok dat het licht bij een show erg belangrijk is, omdat licht ook veel weg kan geven. ‘Op een tweede dag is iedereen een stuk later,’ vertelt Klok, ‘dan hebben we nog ruimte om dingen eventueel om te gooien.’

De tour

De nieuwe show is in heel Nederland te zien, want Klok is door heel Nederland aan het reizen met de show. Hij is al onder andere in Alkmaar, Apeldoorn en Roermond geweest. Terwijl er af en toe mensen die de show aan het opbouwen zijn binnen komen lopen voor wat te drinken vertelt Klok dat ze ook al drie weken in Carré hebben gestaan met de show. ‘Carré is toch altijd wel heel speciaal, dat is het heilige der heilige en al mijn helden hebben daar gestaan’, vertelt Klok. Klok zegt dat de periode van touren af en toe best wel intens is.

Andere opkomende showmannen

Sem de Vries 16 jaar en is een opkomende performer op het podium met komedie. Hij heeft als grote droom om ook ooit in Carré op te mogen treden. ‘Ik ben ooit begonnen in het circus, maar ik heb nu de ambitie om als komiek door te gaan’, vertelt Sem. Uiteindelijk lijkt het Sem ook heel leuk om een tour te doen met een eigen show. Ook is Sem naar de nieuwe show van Klok geweest in Amersfoort. Hij vertelt dat hij de show erg mooi vindt met moderne effecten, ook vindt hij de verhaallijn erg goed.

Over de auteur

Niels Limburg Zwaneveld

Niels Limburg Zwaneveld geboren in 2005 in Castricum. Ik ben een enorme sportliefhebber en ik heb sinds dat ik jong ben de droom om sportjournalist te worden. De sport is iets wat ik heel erg veel kijk en waar ik heel veel plezier uit haal in mijn vrije tijd. Ook heb ik een brede interesse in andere nieuwsonderwerpen. In de journalistiek heb ik nog niet zo veel ervaring. In de regio Amersfoort hoop ik veel ervaring op te doen in vele takken van de journalistiek. Ik heb vaak een mening over onderwerpen, maar ik kan ook goed luisteren naar de mening van andere.