AMERSFOORT – Het is kouder, de dagen zijn korter, we moeten het nu echt geloven.De winter komt eraan. Dat betekent dat de oliebollenkramen er weer staan. In Amersfoort staan ze er ook weer. Oliebollen eten is al heel lang een traditie in Nederland. In 1668 stond het recept al in een kookboek. Deze snack is dus heel belangrijk voor ons land. Inwoners van Amersfoort eten elk jaar ongeveer 1,2 miljoen oliebollen. Dat zijn er een heleboel!
Louise Bakker heeft al 45 jaar een oliebollenkraam die ze over heeft genomen van haar vader. In de zomer reist ze heel Nederland door om bij kermissen te staan, en in de winter staat ze bij de Intratuin, waar ze al 15 jaar staat. In Amersfoort staat ze al heel lang bekend als een van de beste. Mensen uit de hele regio komen naar de Intratuin voor Louise’s haar oliebollen. Het is geen raadsel waarom Louise zo bekend is, ze is namelijk opgegroeid omringd door oliebollen. Haar grootvader en vader hadden beide ook een oliebollenkraam, die heeft zij later overgenomen. Dat heeft ze ook gepland voor haar dochter, die heeft nu een kraampje voor de Spaanse snack; ‘de Churro’s’, maar het is Louise haar droom dat haar dochter later de oliebollenkraam overneemt. Toch is ze nog lang niet van plan om te stoppen, ze vindt het werk veel te leuk.
Verslaggever Puck de Moel ging naar de Bakker’s oliebollenkraam en mocht een dagje meedraaien.