Amersfoort

Selecteer Pagina

Nieuw Aldi-filiaal geopend aan de Leusderweg, vijfde supermarkt aan de straat

Nieuw Aldi-filiaal geopend aan de Leusderweg, vijfde supermarkt aan de straat

AMERSFOORT – Afgelopen woensdag opende de deuren van het nieuwe Aldi-Filiaal aan de Leusderweg, maar niet alle buurtbewoners zijn hier positief over. Dit is namelijk de derde grote supermarktketen in de winkelstraat en wordt er met de komst meer vrachtverkeer verwacht.

Verkeersdruk

Meeste Amersfoorters zijn het erover eens dat de Leusderweg een drukke straat is. Door de grote hoeveelheid auto’s die hier dagelijks rijden hebben de omwonende last van onveilige situaties en een toenemende parkeerdruk. Na de opening van de Jumbo acht jaar geleden merkte men hier dat deze problemen samen met de vrachtwagens toenamen en verwachten deze nogmaals erger zullen worden. De filiaalmanager van het pand Jasper Oostveen zegt dat hij nu niet veel kan zeggen over de verkeerssituatie, maar dat ze goed contact hebben met de mensen die hier wonen en hun best zullen doen om opkomende problemen op te lossen

Het pand van 680 vierkante meter heeft een eigen oprit en 11 parkeerplaatsen gekregen, 8 voor medewerkers en 3 voor klanten.

‘Onnodig’

Omwonenden laten merken dat ze niet weten of de opening van nog een supermarkt wel een goed idee is. Ze vragen zich af of het niet onnodig is om zo veel supermarkten zo dicht op elkaar te hebben. Oostveen zelf zegt dat hij veel positieve reacties heeft gekregen van de bezoekers. Niet alleen over het uiterlijk van de winkel, maar ook over de prijzen ten opzichte van de Albert Heijn en Jumbo.

 

Verslaggever Samantha van der Maat heeft de opening van de Aldi bijgewoond en gesproken met filiaalmanager Jasper Oostveen en een omwondende.

MAM id=929HSceY type=audio

Over de auteur