Amersfoort

Selecteer Pagina

Inwoners enthousiast over vredeslied

Inwoners enthousiast over vredeslied

Groep actie voerders zingt het vredeslied voor De Lieve Vrouwen Toren.

De Inwoners van Amersfoort zijn enthousiast over het gezongen vredeslied.  Dit tafereel vindt plaats voor de Onze Lieve Vrouwentoren, elke vrijdagmiddag om vier uur. De groep bestaat voornamelijk uit gepensioneerde vrouwen en kan in samenstelling verschillen. Iedereen is welkom om mee te zingen.

 

Een mooie boodschap

Veel voorbijgangers bleven even staan om te kijken naar de spandoeken en te luisteren naar het lied. ‘From the North to the South, form the West to the East hear the prayer of the mothers, bring them peace bring them peace.’  klinkt het over het plein. Sommigen maakten zelfs een praatje met de dames die zongen. Mensen van verschillende leeftijden keken geïnteresseerd op naar het gezelschap. De meesten vinden het een mooie boodschap die er wordt afgegeven. ‘Ik kwam van een film en hoorde ze zingen en besloot een kijkje te nemen. Het sprak me meteen aan,’ verteld Jos Veenendaal, ‘zing voor de vrede. Ik vind het mooi!’

 

Zelf meedoen

Ondanks dat de voorbijgangers de boodschap erg belangrijk vinden, zouden er niet veel zelf meedoen. ‘Nee, dan doe je het één keer en dan moet je het altijd doen vind ik eigenlijk.’ zegt Jose van Schellen. Er waren wel Amersfoorters die mee zouden doen, alleen niet elke week.

Verschillende meningen

Maar is het nuttig? Daar zijn de meningen over verdeeld. Veenendaal vindt van wel. ‘Ik denk het wel, zingen verbindt ook.’. Toch blijft de vraag bestaan of deze actie zou helpen. Echter is bijna iedereen het er mee eens dat de boodschap prachtig is.

 

Tekst door: Myrthe Kummeling

Audio door: Amber van Es

 

Elke vrijdag staat Maria Peters samen met een groepje mensen om 16.00 uur te zingen voor de Onze Lieve Vrouwetoren. Op deze manier willen ze mensen hoop geven, want alle nieuwsberichten online over de oorlogen vinden ze verschrikkelijk. Maria vertelt over hoe het idee is ontstaan om elke vrijdag te zingen voor vrede in het audio interview hieronder.

Over de auteur

Myrthe Kummeling

Hey, ik ben Myrthe Kummeling en ben 17 jaar oud. Ik woon in een klein dorpje, dichtbij Arnhem. Journalistiek is de studie voor mij, omdat ik een erg brede interesse heb. Ook ben ik nieuwsgierig aangelegd en houd er dus van om dingen uit te pluizen. Wat ik precies wil doen met de studie weet ik nog niet. Wel lijkt me het leuk om documentaires te maken over maatschappelijke onderwerpen. Ik vind het namelijk erg leuk om naar dit soort tv te kijken. Daarnaast vind ik ook erg leuk om te schrijven.