Jill Rajak en Arjan Schuld zijn samen eigenaar van de bakkerij Jillicious Goods, een bakkerij gevestigd in het centrum van Amersfoort die na bijna 6 jaar nu terug is van weggeweest.
‘Jullie sloten na 3 jaar in 2019 jullie deuren, tijdens jullie hoogtepunt. Waarom kozen jullie ervoor om te stoppen met Jillicious Goods?’
‘We sloten de deuren voor meerdere reden; we moesten het pand uit, ik had het heel druk met mijn andere baan als werkmeester op een middelbare school en Jill werd ziek. Na een heftige periode vroeg Jill zich af waar zij nu echt gelukkig van werd en dat bleek bakken en ondernemen te zijn, daarom hebben wij uiteindelijk besloten om de deuren van onze geliefde bakkerij weer open te doen’, legt Arjan uit.
‘Ik vond het heel lastig om tegen mijn kinderen te zeggen dat ze een baan moesten kiezen die ze echt heel leuk vinden, terwijl ik mijn eigen werk helemaal niet zo leuk vond. Ik voelde me niet geloofwaardig. Ik realiseerde mij dat we het ondernemerschap op een meer duurzame manier moesten aanpakken dit keer’, voegt Jill eraan toe.
‘We waren in 2019 niet de ondernemers die we nu zijn’, zegt Arjan trots.
Vorige maand ging de bakkerij na een periode van bijna 6 jaar weer opnieuw open, dit keer in een ander pand in Amersfoort. Jullie noemen jullie bakkerij jullie #secrethotspot op social media. Hoe is deze nickname ontstaan?
‘Ons vorige pand zat verstopt ergens in een steegje waardoor wij de neiging hadden om de bakkerij onze ‘#secrethotspot’ te noemen. Een geheim tussen ons en onze klanten. Het nieuwe pand is veel makkelijker te vinden, het kleurrijke interieur dat we zelf hebben uitgekozen brengt al snel je aandacht naar onze bakkerij toe, maar toch is de #secrethotspot blijven plakken’, vertelt Arjan.
‘Dit klinkt heel gezellig. Over gezelligheid gesproken, hoe is het om samen met je partner een eigen bedrijfje te hebben?
‘We geven elkaar de ruimte om te shinen in het gene waar de ander goed in is. We zijn beide goed in andere dingen, daarom maken we een goed team samen’, zegt Jill enthousiast.
‘En we hebben het vooral ook heel leuk samen’, voegt Arjan er lachend aan toe.
Wat leuk om te horen. Kun je ook vertellen wat jullie bakkerij onderscheidt van andere bakkerijen?
‘Het feit dat wij alles vers maken, een constant aanbod hebben, een opvallend interieur hebben, bijzondere smaak combinaties uitproberen en onze bakkerij echt zien als onze 2e woonkamer. Wij gebruiken ons gebak dan ook als middel om mensen met elkaar te verbinden’, vertelt Jill gepassioneerd.
Dit is zeker te zien aan de grote hoeveelheid mensen die stond te popelen om de nieuwe bakkerij binnen te lopen op de dag van de heropening. Hoe was dat voor jullie?
‘Het was heel tof te zien dat zowel oude klanten als nieuwe klanten met enthousiasme reageerde op onze heropening’, vertelt Arjan enthousiast.
Jill grijnst. ‘Het was wel echt heel spannend, ik was bang dat er na bijna 6 jaar geen ruimte meer zou zijn voor Jillicious Goods in Amersfoort. Ik dacht dat het gat in de markt al gevuld zou zijn, maar niks bleek minder waar, al vanaf de eerste dag stroomde de mensen binnen. Het viel ons op dat mensen zich hier echt thuis voelen en daar zijn we heel blij mee want dat is precies wat wij wilde bereiken met onze bakkerij.’