Amersfoort

Selecteer Pagina

Amersfoortse Olympische en Paralympische sporters gehuldigd in eigen stad

Amersfoortse Olympische en Paralympische sporters gehuldigd in eigen stadScore 0 %Score 0 %

AMERSFOORT – Ondanks de hevige regenbuien hebben afgelopen dinsdagavond veel Amersfoorters zich verzameld op het Onze Lieve Vrouwenkerkhof. Hier werden de Amersfoortse olympische en paralympische sporters gehuldigd in hun eigen vertrouwde stad door burgemeester Lucas Bolsius.  

In regenpakken en onder paraplu’s
Er hangt een sfeer van gezelligheid en trots op het plein waar de Olympiërs en Paralympiërs gehuldigd worden in hun eigen Amersfoort. Bij hun opkomst op het podium wordt door weer en wind luid gejuicht en geklapt. De Amersfoorters zijn ondanks de regen gekomen om hun stadsgenoten gehuldigd te zien worden en dat is bijzonder en mooi om te zien, vertelt ook burgemeester Lucas Bolsius. 

Onderscheidingen
Een van de sporters die gehuldigd werd, is Femke Bol. Nederlands (en Amersfoorts) trots op het gebied van estafette en hordelopen. De 24-jarige topatlete mag zich sinds dinsdag ereburger van haar stad noemen. Van de burgemeester ontving ze ook de Jacob van Campenpenning. ”Deze penning wordt maar heel zelden aan iemand gegeven”, aldus burgemeester Bolsius. Ook wordt er een sportzaal naar haar vernoemd. Eerder ontving Bol al de Sint-Jorispenning, die ook Olympiër Caspar Corbeau en Paralympiër Lysette Bruinsma in ontvangst mochten nemen afgelopen dinsdag. 

Collecters-item
Voor de aanwezige sporters is er namens de stad nog een geschenk. Namelijk een hoodie die speciaal voor hen gemaakt is. Een echt collecters-item voor de olympiërs en paralympiërs.

 

Verslaggever Roos den Hartog spreekt burgemeester Lucas Bolsius over de huldiging:

 

Beoordeling

0 %

0 %
0 %

Over de auteur

Senna de Wit

Ik ben Senna de Wit (2006). Geboren en getogen in het mooie Gouda, Zuid-Holland. In mei 2024 heb ik het hoger algemeen voortgezet onderwijs (HAVO) afgerond. In september 2024 ben ik begonnen aan de School van Journalistiek in Utrecht omdat ik schrijven en verhalen maken heel leuk vind. Theater is mijn grote passie. Al 12 jaar volg ik theater les en werk mee aan meerdere producties, zelf heb ik ook een voorstelling geschreven en geregisseerd. Mijn journalistieke interesses liggen op het gebied van bestuur en misdaad. Zelf luister ik veel podcasts, vooral true crime. Het lijkt me leuk om daar in de toekomst zelf ook mee aan de slag te gaan. Email: senna.dewit@student.hu.nl