Amersfoort

Selecteer Pagina

Geen lokale start voor beginnende Amersfoortse racers

Geen lokale start voor beginnende Amersfoortse racers

AMERSFOORT – Geen begin voor jonge racers in Amersfoort, wel begin in Amersfoort voor sporters op de Olympische en Paralympische Spelen. Nicky Catsburg is een professionele autocoureur en is niet in Amersfoort begonnen met zijn carrière.

Andere sporten hebben wel een begin in Amersfoort

Een aantal sporters uit Amersfoort hebben de afgelopen weken meegedaan aan de Olympische en Paralympische Spelen. Voor die sporters is er de mogelijkheid om dichtbij huis te beginnen met hun carrière, voor de jonge racers uit Amersfoort is dat wel anders ‘Helaas heeft Amersfoort geen circuits en geen kartbanen,’ aldus Nicky Catsburg Nederlandse autocoureur.

Locatie niet dichtbij huis

Beginnende autosporters hebben in de buurt van Amersfoort momenteel niet de mogelijkheid om dichtbij huis te beginnen aan hun carrière. Catsburg vertelt dat je met de autosport niet echt gebonden zit aan een locatie. Hij raadt wel aan om op jonge leeftijd te beginnen met karten.

Begin van de carrière

Catsburg is wereldtop in het autoracen en komt uit Amersfoort. Hij begon zelf met indoor karten en sim racen. Op zijn vijftiende is hij een racecursus gaan doen op het circuit in Zandvoort. ‘Er was eigenlijk niets in de buurt waar je wat kon doen om te beginnen met de autosport,’ aldus Catsburg.

Sport tot het hoogste niveau

‘Er zijn altijd wel een paar jongens die je hele carrière mee groeien naar het hoogste niveau,’ vertelt Catsburg. Toch is het een hele lastige sport om door te groeien, daar heb je veel budget voor nodig zeker in het begin. Tot slot staat Catsburg er in de toekomst zeker voor open om dingen te doen voor jonge jongens en meiden die willen beginnen met racen in de regio Amersfoort. Hoe hij dat precies voor zich ziet heeft hij nu nog geen beeld van, momenteel is hij nog erg druk bezig met zijn eigen carrière.

 

Tegenwoordig is simracen een erg populaire manier om te beginnen in de autosport. Ook Kian Golshayan is bezig met het simracen en onderweg om via het virtuele racen de stap te maken naar de fysieke autosport.

 

Over de auteur

Niels Limburg Zwaneveld

Niels Limburg Zwaneveld geboren in 2005 in Castricum. Ik ben een enorme sportliefhebber en ik heb sinds dat ik jong ben de droom om sportjournalist te worden. De sport is iets wat ik heel erg veel kijk en waar ik heel veel plezier uit haal in mijn vrije tijd. Ook heb ik een brede interesse in andere nieuwsonderwerpen. In de journalistiek heb ik nog niet zo veel ervaring. In de regio Amersfoort hoop ik veel ervaring op te doen in vele takken van de journalistiek. Ik heb vaak een mening over onderwerpen, maar ik kan ook goed luisteren naar de mening van andere.