Amersfoort

Selecteer Pagina

Street Art evenement is gelijk een succes

Street Art evenement is gelijk een succes

Amersfoort – Sinds 1 september is het pop-up Street Art evenement ‘’Burner’’ geopend in Amersfoort. Tot en met 27 oktober kun je in kunsthuis glue een kijkje nemen bij verschillende tentoonstellingen, exposities en workshops. Dit kijkje in de unieke kunst van verschillende artiesten heeft al veel aandacht getrokken van de mensen uit Amersfoort.

De opening van het evenement was gelijk een groot succes, met een grote opkomst aan verschillende mensen uit Amersfoort. Volgens de organisator van het evenement is Amersfoort de afgelopen tijd al opgebloeid tot een culturele stad. Ondanks dat denkt ze wel dat dit kijkje in de moderne kunst nooit genoeg kan zijn, en dat het ook een andere kant van kunst laat zien.

De kunst die tentoongesteld word is namelijk niet de kunst die je gewend bent. Het varieert ontzettend van grafitti tot 3D-sculpturen. Omdat het niet hedendaagse kunst is, is de organisator erg blij met het publiek. Want niet alleen de kunst, maar ook het publiek varieert enorm. Zo is het mooi dat iedereen wat mee krijgt van deze zogeheten street art, wat voor de toekomst weer bij kan dragen aan de cultuur in Amersfoort.

Deze variatie komt met name door de toegankelijkheid van het evenement. Deze toegankelijkheid gaat ook te merken zijn tijdens het absolute hoogtepunt: Het Street Art weekend. Dit vind plaats in het laatste weekend van september, en is te bewonderen op verschillende locaties door heel de stad. De kunst van de artiesten is uiteraard te bekijken in de stad, maar je kunt ook zelf aan de slag. Zo zijn er diverse workshops waar je ook weer op een andere manier deze kunst kunt ervaren. Een goed kijkje voor Amersfoort in de cultuur van de Street Art.

Over de auteur