Amersfoort

Selecteer Pagina

Herfststreekmarkt in Amersfoort: Lokaal Lekkers en Duurzame Vondsten

Herfststreekmarkt in Amersfoort: Lokaal Lekkers en Duurzame Vondsten

Foto van een kraampje op de Herfstmarkt.

AMERSFOORT-‘De Héééérlijke Herfstmarkt’ op 21 september, biedt een breed aanbod van lokale en duurzame producten in Amersfoort. De markt wordt georganiseerd door Winkels op Wielen en Het Lokaal, waarbij de focus ligt op het bieden van een platform voor duurzame ondernemers om hun producten te tonen.

De Herfststreekmarkt is een van de vier seizoensmarkten die jaarlijks wordt georganiseerd op het Oliemolenhof in Amersfoort. “Het zijn vooral streekmarkten, met producten zoals brood, groente, fruit en vleeswaren. Allemaal uit Amersfoort en omstreken. Het liefst zoveel mogelijk lokaal,” zegt medeorganisator Cyrille de Waard. Naast eten, zijn er ook sieraden, vintage kleding en interieurartikelen te vinden.

Op zaterdag 21 september, de eerste dag van de herfst, staan er tussen de 40 en 50 kramen klaar met lokaal lekkers en andere duurzame producten. De markt vindt plaats op het Oliemolenhof, rondom Het Lokaal, en duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

De persoonlijke aanpak van de markt zorgt voor een prettige en behulpzame sfeer. “Ik ken alle ondernemers bij naam, mensen kunnen me dag en nacht bereiken,” zegt Cyrille. De markt trekt niet alleen lokale bezoekers, maar ook mensen van buiten Amersfoort. Voor vermaak is er onder andere een Silent Disco georganiseerd.

‘De Héééérlijke Herfstmarkt’ biedt een leuke en gezellige mogelijkheid om lokaal te winkelen en duurzame producten te ontdekken. Mis het niet op 21 september!

Hier een interview met een van de oprichters zelf:

Over de auteur

Nora Hoogers

Hallo, Ik ben Nora Hoogers. Ik woon in het mooie Brabant in een heel gezellig dorp. Al op jonge leeftijd was ik bezig met muziek, heb jaren lang hip-hop dansles gevolgd en meegedaan aan wedstrijden. Verder las ik veel boeken en volgde ik al vroeg het jeugdjournaal. Ik ben nu al 3 jaar actief bij een lokale omroep uit mijn dorp. Hierbij ben ik elke zaterdag te horen als sidekick bij een radio programma. Wat begon als een leuke uitdaging, is nu uitgepakt tot een serieuze opleiding aan de Hogeschool Utrecht voor journalistiek.