Amersfoort

Selecteer Pagina

Amersfoortse straten weer opgeruimd na World Cleanup Day

Amersfoortse straten weer opgeruimd na World Cleanup Day

Een schoner Amersfoort, dat is waar de inwoners van Amersfoort zich vrijdag 20 september en zaterdag 21 september voor in hebben gezet. Tijdens deze World Cleanup Day proberen mensen wereldwijd al het zwerfafval van straat af te halen om zo hun stad weer schoon en opgeruimd te krijgen. Ook in Amersfoort was dit wederom een gigantisch succes. 

Overal in de stad liepen kinderen en volwassenen met grijpers en vuilniszakken rond om alle plastic flesjes, blikjes en andere rommel die mensen achterlaten op te ruimen. Deze grijpers waren gratis te lenen bij Het Groene Huis. Ook op scholen waren er acties en zelfs een competitie tussen meerdere basisscholen om te kijken wie het meeste zwerfafval kon weghalen. 

Eefke Visser, adviseur zwerfafval bij de gemeente Amersfoort, vindt het prachtig om te zien hoe er zoveel animo is voor deze actie. Visser zet haarzelf al jaren in om zo milieubewust mogelijk te leven, en om deze lessen door te geven aan de volgende generatie is 1 van haar motivaties om te helpen bij het organiseren van de World Cleanup Day. 

Visser: “We huren een projectbureau in om op scholen les te geven over zwerfafval en kinderen zich bewust te maken van het probleem”. Dit projectbureau verzorgt ook meerdere opruimacties door heel Amersfoort om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken om ook met een grijper aan de slag te gaan. 

Geschreven door Twan Hartsuiker

Over de auteur

Eden Polak

Eden Grace Polak geboren in 2006 in Amstelveen. Ik ben een enorme voetballiefhebber en het is mijn droom om voetbalpresentator te worden van de vrouwelijke voetbalsters. Voetbal is iets waar ik veel plezier uit haal in mijn vrije tijd. Ik kijk graag wedstrijden. In de journalistiek heb ik nog niet veel ervaring. Ik hoop dit te gaan uitbreiden Amersfoort om zo mijn droom te behalen. Ook ben ik geïnteresseerd in de kinderjournalistiek. Ik vind het belangrijk dat kinderen het nieuws ook kunnen volgen, maar dan met wat minder moeilijke woorden.