Amersfoort

Selecteer Pagina

Geld ophalen voor Alzheimer Nederland in Amersfoort

Geld ophalen voor Alzheimer Nederland in Amersfoort

AMERSFOORT – Afgelopen zaterdag verzamelden bijna 800 mensen zich bij Leerhotel Het Klooster om geld op te halen voor Alzheimer Nederland. Lopend of op de fiets gingen ze op pad door Amersfoort. Samen haalden ze €270.956 op. 

De opkomst was enorm afgelopen zaterdag op Wereld Alzheimer Dag bij de HerinneringenRit in Amersfoort. Het is een initiatief van Alzheimer Nederland om geld op te halen voor onderzoek naar dementie. De bijna 800 deelnemers deden te voet (15 km) of met de fiets (40, 80 of 120 km) mee met de rit. Veel van de deelnemers hebben iemand in hun omgeving die lijdt aan deze ziekte, er deden ook mensen mee die zelf dementie hebben. Het is hen samen gelukt om meer dan € 270.000 op te halen door middel van sponsoren. ”Het geld wat is opgehaald, is hard nodig,” vertelt Henriette Brons, woordvoerder van Alzheimer Nederland, ”We hopen dat er een medicijn ontwikkeld kan worden tegen deze ziekte”. Een evenement als dit is dus van groot belang voor de stichting. 

Brons vertelt ook dat er meerdere evenementen zijn om geld op te halen zoals bijvoorbeeld het Herinneringen Top 50 Concert in de Ziggo Dome. Ook zijn er kleinschalige acties die vooral door mensen zelf worden opgezet waarbij ze worden ondersteund door Alzheimer Nederland. Zo is er bijvoorbeeld een kapster die een dag knipt voor Alzheimer en zijn er kinderen die statiegeldflessen ophalen en dat geld doneren. Wilt u zelf ook iets bijdragen of meer informatie over de acties en evenementen van Alzheimer Nederland? Hieronder volgt een link naar hun website. 

https://www.inactievooralzheimer.nl/ 

 

Verslaggever Eefje Wubben spreekt Henriette Brons verder over het evenement:

 

Over de auteur

Senna de Wit

Ik ben Senna de Wit (2006). Geboren en getogen in het mooie Gouda, Zuid-Holland. In mei 2024 heb ik het hoger algemeen voortgezet onderwijs (HAVO) afgerond. In september 2024 ben ik begonnen aan de School van Journalistiek in Utrecht omdat ik schrijven en verhalen maken heel leuk vind. Theater is mijn grote passie. Al 12 jaar volg ik theater les en werk mee aan meerdere producties, zelf heb ik ook een voorstelling geschreven en geregisseerd. Mijn journalistieke interesses liggen op het gebied van bestuur en misdaad. Zelf luister ik veel podcasts, vooral true crime. Het lijkt me leuk om daar in de toekomst zelf ook mee aan de slag te gaan. Email: senna.dewit@student.hu.nl