Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Jehova’s getuigen op de markt in Bilthoven

Jehova’s getuigen op de markt in Bilthoven

De koninkrijkszaal op de Neptuneslaan 1, Bilthoven. Fotograaf: Julia Wessels

BILTHOVEN- Als je vrijdag op de markt komt, zie je ze al snel staan. Samen met een kar vol folders en bijbels proberen de Jehova’s getuigen mensen te inspireren tot een gesprek

Op de markt staan de Jehova’s getuigen vaak in groepjes van twee. Ze benaderen niemand, maar wachten eerder af, vertelt Raphaël Klees. Ze stappen niet op mensen af, maar wachten tot mensen zelf interesse hebben in zo’n gesprek. Dat kan over van alles gaan, het hoeft niet eens over het geloof te gaan. Vaak willen ouderen hun ei kwijt of maken mensen een praatje over het weer. Op de vraag of Raphaël het gevoel heeft dat het werkt, vertelt hij over de keer dat hij een verslaaft iemand mocht helpen om met een bijbelcursus zijn leven terug op de rails te krijgen. Daar is Klees erg blij mee.

Naast op de markt ze aanspreken en een praatje maken, kan je ook met de Jehova’s getuigen in gesprek gaan op een van hun bijeenkomsten in de Koninkrijkszaal op de Neptuneslaan 1 in Bilthoven. Daar worden onder andere stukken uit de Bijbel voorgelezen door middel van een hypermoderne app, die je precies de goede stukken laat zien. Deze bijeenkomsten zijn open en toegankelijk voor iedereen. 

 

Hieronder het audio interview van Raphaël Klees, door Julia Wessels.

Over de auteur

Maaike Scalé

Maaike Scalé is eerstejaarstudent op de School van Journalistiek op de Hogeschool van Utrecht. Ze is geboren op 21 februari 2007 te Amsterdam, en maakt graag artikelen over kunst en cultuur.