Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Extra presentjes voor de dieren op dierendag bij Dierenkliniek de Bilt

Extra presentjes voor de dieren op dierendag bij Dierenkliniek de Bilt

Dierenkliniek de Bilt Gemaakt door: Jesse Goedhart

DE BILT- Het is vrijdagochtend en het zachte gepiep van een hond vult de wachtkamer van Dierenkliniek de Bilt. Het is 4 oktober, dierendag de dag die in het teken staat van extra aandacht geven aan je huisdieren, extra portie eten en vooral cadeaus. Dierendag is een dag die de band tussen de kliniek, huisdieren en baasjes nog sterker maakt.

Bij het binnenkomen van Dierenkliniek de Bilt worden wij verwelkomt door Marian die achter de balie zit. Het lijkt een rustige dag te zijn voor de dierenkliniek, want wij waren de enige in de wachtkamer toen we binnenkwamen. Er was weinig aandacht besteed aan de versiering van de kliniek, maar bij de balie lagen er wel presentjes voor de dieren. Na gesproken te hebben met Marian worden we doorverwezen naar Marien die dierenarts en het vertrouwde gezicht van Dierenkliniek de Bilt is. Marien komt via achter in zijn operatiejas naar ons toe en verwelkomt ons met een stevige hand.

Na Marien gegroet te hebben lopen we door naar de spreekkamer en vertelt Marien hoe het in de dierenkliniek verloopt op een dag zoals dierendag. Hij zegt: Dierendag verloopt net zoals de andere dagen, want we maken de diertjes gewoon beter, maar geven wel een presentje voor het dier na afloop. De balie lag vol met presentjes voor de klanten. Tijdens dat we aan het praten waren met Marien over hoe belangrijk dierendag was zei hij: Bij dierendag kan je je diertje wel extra verwennen, maar doe dat dan met een extra kroel of extra uitlaten maar niet met overmatig voer.

Toen we in de spreekkamer hadden gesproken met Marien gaf hij na het gesprek een rondleiding door de kliniek. Lopend langs de balie naar achter kwamen we in de voorbereidings ruimte waar op dat moment niemand was. Marien vertelde dat hier de dieren werden ingeleid en ook bloedonderzoek werd gedaan. Na de voorbereiding ruimte gezien te hebben lopen we langs de operatie kamer richting de opname kamer waar een kat en een hond stil in een kooi zaten.

Teruglopend van achter komen we terug in de wachtkamer waar het al een stuk drukker was geworden. Miauwende katten zijn goed te horen nadat wij Marien hebben bedankt voor zijn tijd en hij weer door moet met de dieren verzorgen spreken wij Marian nog hoe zij dierendag tot nu toe beleeft. Marian zegt: Dierendag is altijd speciaal voor de dierenkliniek, maar wij vinden het belangrijkste dat wij kunnen blijven zorgen en het beter maken van de diertjes. Dit laat zien dat het beter maken van de dieren voor hun centraal staat.

Net nadat wij Marian gesproken hadden is er een klant aan het afrekenen en geeft Marian het presentje mee speciaal voor dierendag. De klant loopt na het betalen met een glimlach op haar gezicht de kliniek uit en roept: ‘Bedankt en nog een fijne dierendag’. Dit laat zien dat dierendag toch een dag is waar je blije dieren hebt en tevreden baasjes wat zorgt voor een goed gevoel voor de medewerkers van de kliniek.

Luister hier naar het audio- interview met dierenarts Marien Korthals Altes 

Over de auteur