Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Subsidie voor uitbreiding Bibliotheek Maartensdijk

Subsidie voor uitbreiding Bibliotheek Maartensdijk

MAARTENSDIJK – Gemeente De Bilt heeft van het rijk een uitkering van 171.827 euro toegekend voor het verstevigen van het bibliotheeknetwerk. Dit zal worden gebruikt voor bibliotheek de Vierstee in Maartensdijk. Maar wordt er met die geld gedaan?

 

 

De openingstijden zullen verruimd worden en er zullen ook pop-up vestigingen komen op verschillende locaties. Daarnaast is er ook ruimte voor meer activiteiten. Cultuurwethouder Anne Marie ’T Hart liet eerder aan het AD weten erg blij te zijn met de subsidie. “Bibliotheken zijn veel meer dan alleen plekken waar je boeken kunt lenen (…) Ze zijn de plek waar veel kennis en cultuur begint en dragen bij aan verbinding. Boeken bieden een schat aan kennis, en geven je de kans nieuwe werelden te betreden.”

Maar wat zien de bewoners van Maartensdijk graag terug in de Vierstee? Janneke Drost uit Maartensdijk lijkt het leuk om schrijvers uit te nodigen ‘om het lezen te stimuleren.’ Henny Driehuizen ziet graag een boekenclub terug waarin iedereen een ‘bepaald boek leest en erover in gesprek gaat.’ De meeste bewoners willen vooral meer verbintenis in de Vierstee. “Gewoon zoals een gezellige kroeg waar we over boeken kunnen praten”, grapt Andres van der Linden.

Gelukkig voor van der Linden is er vanaf november een bar te vinden in de Vierstee. “Vanuit de bieb is het maar vijftien stappen naar de bar!”, vertelt barvrouw Linda de Groot.  “Zo kunnen bezoekers gelijk aan elkaar laten zien welk boek ze hebben geleend en waarom!”

Kortom genoeg plannen vanuit de bewoners van Maartensdijk. Eén ding is zeker: de uitkering zal worden gebruikt voor het versterken van de bibliotheekfunctie in Maartensdijk. Wat er precies mee gaat gebeuren zien we in de periode 2024 tot en met december 2025.

Over de auteur