Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Op dierendag in Hollandsche Rading: Een vrolijke disco vol vreugde en verbondenheid

Op dierendag in Hollandsche Rading: Een vrolijke disco vol vreugde en verbondenheid

Dierendag disco in Hollandsche Rading Bron: Ymke Reindersma

HOLLANDSCHE RADING –  Op Dierendag, 4 oktober, bracht de Dierendag Disco in Hollandsche Rading kinderen en gezinnen samen voor een kleurrijke avond vol vreugde, waar creatieve kostuums, muziek en glitter tattoos de sfeer van saamhorigheid versterkten.

Bij binnenkomst werden de kinderen verwelkomd door een zee van kleur en vrolijkheid. De zaal was versierd met ballonnen in de vorm van dieren, slingers en glitterende decoraties die de feeststemming nog meer versterkten. De vrolijke muziek zorgde ervoor dat de voeten al snel begonnen te wiebelen. De kinderen waren uitgenodigd om verkleed te komen, wat zorgde voor een spektakel van creatieve en schattige kostuums.

Normaal gesproken wordt er een Halloween-disco georganiseerd, maar omdat sommige ouders aangaven dat ze dat vanwege geloofsovertuigingen niet fijn vonden, is ervoor gekozen om dat niet meer te doen. ‘In plaats daarvan hebben we nu een herfstdisco, maar dit jaar hebben we besloten het helemaal anders te doen, met een Dierendag Disco,’ vertelt Jesca Dalmeijer, het aanspreekpunt van de organisatie.

De organisatie van de disco was een gezamenlijke inspanning van middelbare scholieren en vrijwilligers. ‘Wij zijn jeugd en jongerenwerk Hollandsche Rading, en organiseren dit zelf met mensen die een betaalde baan hebben en dit ernaast doen,’ legt Dalmeijer uit. ‘Er worden hiervoor ongeveer zeven bink-uren verzameld. Maar het is ook gewoon leuk om met vrienden iets te organiseren,’ zegt Lukas, een van de scholieren. Bink-uren zijn uren die gemaakt moeten worden om over te mogen gaan naar het volgende schooljaar. Deze uren zijn gericht op het helpen van anderen. De jongeren helpen met diverse taken, zoals het opbouwen en afbouwen van de decoraties, zorgen voor voldoende eten en drinken, en ervoor zorgen dat alles soepel verloopt tijdens het evenement. ‘Het is leuk om met de kinderen bezig te zijn en ze blij te maken,’ zegt een andere scholier, Ester.

Deze betrokkenheid van de scholieren draagt bij aan de gezelligheid en de verbinding tussen de verschillende generaties tijdens de disco. Hun enthousiasme en betrokkenheid maken de avond niet alleen speciaal voor de kinderen, maar ook voor henzelf. ‘Ja ja ja!’ riepen de scholieren enthousiast wanneer gevraagd werd of ze het leuk vonden om dit te doen.

Een van de hoogtepunten van de avond was het populaire spelletje stoelendans. De kinderen renden in een vrolijke chaos rond de stoelen, terwijl de muziek stopte en de spanning steeg. Het gegiechel en de opwinding vulden de zaal terwijl er steeds minder stoelen beschikbaar waren. Wanneer een kind niet op tijd een stoel kon veroveren, zorgde dat voor veel gelach en aanmoedigingen van de anderen. De deelnemers genoten zichtbaar van deze klassieker.

Daarnaast waren er ook creatieve activiteiten, zoals het zetten van glittertattoos, die een extra dimensie van plezier aan het evenement toevoegden. Kinderen stonden enthousiast in de rij om hun huid te versieren met sprankelende dierenontwerpen en andere leuke ontwerpen, waardoor hun feestelijke outfits nog meer tot leven kwamen. Het was een kleurig schouwspel dat de Dierendag Disco perfect aanvulde.

De entreeprijs van vijf euro zorgde ervoor dat iedereen kon deelnemen aan de feestelijke avond. Dalmeijer merkte op dat het belangrijk is dat iedereen welkom is, wat bijdraagt aan het gemeenschapsgevoel. Dit resulteerde in een groot aantal kinderen dat zich aansloot bij het plezier, wat de verbinding binnen het dorp versterkte. ‘Er worden ook andere activiteiten georganiseerd, zoals het maken van lampionnen voor Sint-Maarten, een bingo en Sinterklaas,’ voegde ze eraan toe.

Terwijl de disco voortduurde, was het gelach en de vrolijke muziek de rode draad van de avond. Dalmeijer merkte lachend op: ‘De sfeer is druk, voornamelijk druk.’ De organisatie had niet alleen een fantastisch evenement neergezet, maar ook een waardevolle ervaring gecreëerd voor de kinderen. Het was een gelegenheid om te genieten, vrienden te maken en herinneringen te creëren.

Dierendag was een mooie gelegenheid om iets leuks te organiseren. De disco bewees dat feestvieren niet alleen draait om dansen en muziek, maar ook om verbinding en saamhorigheid. ‘Als de kinderen het leuk hebben, dan hebben ouders het ook heel erg leuk,’ vertelt een betrokken ouder, Carlijn. De glimlachen op de gezichten van de kinderen zeiden genoeg; dit was een avond om niet snel te vergeten.

Over de auteur

Ymke Reindersma

Ymke Reindersma is 17 jaar oud en is een eerstejaars student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ze weet nog niet precies waar haar journalistieke ambities liggen.