Eljakim van de Sande tijdens zijn optreden ‘kostganger’
Bron: Ymke Reindersma
DE BILT – Voor het eerst in 9 jaar organiseerde het Weeshuis van de Kunst deze week weer een cabaretavond. Op 22 november traden Maarten van Norren en Eljakim van de Sande op met hun voorstellingen.
Pauline Wijnen organiseert deze avond namens het Weeshuis van de Kunst. De organisatie is ontstaan toen er bezuinigingen op kunst doorgevoerd werden. Wijnen vond dat er plekken moesten zijn waar mensen op een laagdrempelige manier hun programma konden laten zien. ‘’Er is veel talent, echt heel veel talent. Daar moeten ook podia voor zijn.’’, vertelt Wijnen. Daarom benaderen ze vaak mensen die goede kunstenaars zijn, maar niet per se bekend.
Het idee van een cabaretavond kwam van Maarten van Norren. Hij vertelde in een mail over zijn voorstelling en Pauline was meteen enthousiast: ‘’Ik kende hem nog van vroeger, uit Amsterdam. Toen werd dat vuur weer aangewakkerd.’’. Wijnen had de voorstellingen nog niet gezien; ze was heel benieuwd.
Maarten van Norren en Eljakim van de Sande stelden haar en het publiek niet teleur. Van de Sande trapte af met ‘Kostganger’. De voorstelling gaat over het vervreemden van zijn geboortestad. Na de pauze, waar iedereen even een drankje kon halen bij de bar, ging Van Norren verder met ‘Niet gezien’. Hij neemt je mee door zijn leven met humor.
In dit interview spreekt cabaretier Maarten van Norren met mij, Ymke Reindersma, over hoe hij emotionele en soms zware onderwerpen benadert, en vooral hoe hij zijn persoonlijke ervaringen op humoristische wijze weet te combineren met zijn kenmerkende stijl.
In dit interview spreekt muzikant Eljakim van de Sande met mij, Ymke Reindersma, over zijn muziek, de inspiratie achter zijn werk en de manier waarop hij persoonlijke ervaringen vertaalt naar zijn composities. Hij deelt hoe hij zijn emotionele belevingen en observaties in muziek weet te vangen, en hoe hij zijn unieke stijl heeft ontwikkeld.