Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Burgemeester Sjoerd Potters verlaat gemeente De Bilt met een mooi afscheid: “Er is leven, er is leven na De Bilt”

Burgemeester Sjoerd Potters verlaat gemeente De Bilt met een mooi afscheid: “Er is leven, er is leven na De Bilt”

De Mathildezaal tijdens het afscheid.

 
DE BILT — Sjoerd Potters sluit na zeven jaar zijn tijd in gemeente De Bilt af met een mooi afscheid in de Mathilde zaal in het gemeentehuis van De Bilt. Hier komen de bewoners samen om de mooie herinneringen met elkaar te delen, maar ook om ze met Potters te delen. Kortom een gezellige avond. 
 
Terwijl de stem van de live zanger achter de piano nog een beetje overheerst, hoor je voornamelijk de stemmen en gelach van de bewoners. Er hangt in ieder geval een gezellige sfeer in de Mathildezaal en dat hoor je gelijk. Er staat echter een rij met aan het eind van de rij de burgemeester. In de rij hebben mensen een cadeautje vast voor de burgemeester, bijvoorbeeld een flesje wijn of gewoon een lief kaartje. In de rij hoor je mensen gezellig praten, maar regelmatig hoor je de zin vallen “Wat jammer dat hij ons gaat verlaten.” 
 
Aan het begin van de zaal worden er druk foto’s gemaakt in de “photobooth” met een kartonnen versie van Sjoerd Potters. Er ligt een mand met gekke pruiken en gekke brillen waarmee grappige foto’s mee worden gemaakt. De Pritt stift wordt druk gebruikt om alle foto’s in het boek te plakken. Terwijl er nog druk geplakt wordt verteld de vrouw die zich bezighoudt met de foto’s vanavond wat ze aan het doen zijn. “Hier maken we een fotoboek, als herinnering van deze avond, bewoners schrijven er ook nog een leuk tekstje bij.” 
 
“Er is leven, er is leven, na De Bilt.” is wat ze zingen in de Mathilde zaal, een eigen geschreven tekst op het nummer “Er is leven na de dood”. Zeven jaar is Sjoerd Potters burgemeester geweest, dus dat hij nu de gemeente zal verlaten vinden de bewoners jammer. Nel Raven zit met een drankje in haar hand te luisteren naar het liedje dat opgedragen wordt aan de burgemeester, die recht voor het podium zit. “Wat ontzettend mooi dit, ja het was echt een superburgemeester. Toen ik in het ziekenhuis lag kreeg ik zelfs een kaartje van hem, zo attent.” zegt Nel Jansen. Meerdere mensen zitten op een klapstoeltje rond de tafel en willen ook herinneringen delen. Terwijl Erik Jansen een handje borrelnootjes verzameld sluit hij zich aan bij Nel Jansen. “Het was een burgemeester die ook uit zijn rol als burgemeester kon stappen, zo menselijk en attent voor de bewoners.” vertelt hij met een brede lach. 
 
Sjoerd Potters kijkt terug op een mooie zeven jaar als burgemeester van De Bilt. “Ik heb hier veel meegemaakt, hele mooie momenten, maar ook spannende en verdrietige momenten.” verteld Potters. Het plan voor de toekomst van Sjoerd Potters is al duidelijk. Hij zal zijn weg als burgemeester vervolgen in de gemeente Helmond. “Helmond is een grotere en groeiende gemeente dat richting de honderdduizend inwoners gaat. En ik ga terug naar mijn roots want ik ben zelf geboren in Brabant.” Vertelt de burgemeester lachend. 
 
De Mathildezaal loopt langzaam leeg. De jassen worden verzameld bij de garderobe en mensen stappen buiten weer op de fiets “Ik kijk zeker terug op een mooie avond.” vertelt de burgemeester. 

 

Luister hier naar de audio reportage van Duuk Pater, in deze audio worden verschillende bewoners van gemeente De Bilt gesproken en krijg je een beeld van de sfeer:

Over de auteur

Mare Walhof

Hoi! Ik ben Mare Walhof, eerstejaars journalistiek student op de Hogeschool Utrecht. Schrijven vind ik het leukst om te doen maar met camera's werken lijkt me ook leuk! De politieke kant van de journalistiek interesseert mij het meest.