Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Boekenmarkt in verzorgingstehuis Het Oosten zorgt voor nieuwe boeken voor de bibliotheek

Boekenmarkt in verzorgingstehuis Het Oosten zorgt voor nieuwe boeken voor de bibliotheek

De Algemene Bibliotheek in verzorgingstehuis Het Oosten. Fotograaf: Maaike Scalé

BILTHOVEN-  In verzorgingstehuis Het Oosten wordt twee keer per jaar de boekenmarkt georganiseerd door Liesbeth Glaubitsch en Jouke Schmitz, twee bewoners. Hiermee halen ze geld op voor nieuwe boeken voor de algemene bibliotheek van Het Oosten. Ook de mest recente boekenmarkt, die van 24 september, was een groot succes

De boekenmarkt werdt gehouden in het Atrium. Veel bewoners van het verzorgingstehuis kwamen langs om boeken te kopen, maar ook om koffie te drinken en te praten over boeken. De opbrengst van 260 euro gaat naar nieuwe boeken voor de bibliotheek. “Wij zijn compleet selfsupporting, wij hebben de boekenmarkt in het leven geroepen om nieuwe boeken te kunnen aanschaffen.” aldus Jouke Schmidt, die samen met mede-directeur Liesbeth de bibliotheek runt.

De bibliotheek is een keer per week van half elf tot twaalf uur open. Ook hier kunnen ouderen elkaar ontmoeten. Met koffie en koek wordt er ook veel publiek getrokken. “Er zijn mensen die hier al een jaar wonen, die erachter komen dat er een bibliotheek zit omdat er gezellig koffie wordt gedronken.” vertelt Jouke. “Zo komen er steeds nieuwe mensen naar de bieb om boeken te lenen.”

 

Hieronder het audio interview van Jouke Schmitz en Liesbeth Glaubitsch door Julia Wessels

Over de auteur

Maaike Scalé

Maaike Scalé is eerstejaarstudent op de School van Journalistiek op de Hogeschool van Utrecht. Ze is geboren op 21 februari 2007 te Amsterdam, en maakt graag artikelen over kunst en cultuur.