Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Tijdelijke woningen voor 10 jaar in Bilthoven

Tijdelijke woningen voor 10 jaar in Bilthoven

BILTHOVEN – Op de Berlagelaan en op de Oude Kwekerij komen tijdelijke woningen. Deze woningen komen er vanwege de woningtekorten. Het college van de Bilt heeft besloten dat de woningen op beide locaties mogelijk zijn. De bouw van de tijdelijke woningen start in het najaar van 2024.

Bij de bewoners is er veel onbekend over de tijdelijke woningen. Er is bij hen geen duidelijkheid wanneer de woningen komen en wie in de woningen komen te wonen. Een bewoner dicht bij de locatie vertelde: “Wij hebben een brief gekregen dat ze de woningen gaan bouwen, maar daar staat in dat de datum nog niet bekend is, en meer weet ik ook niet.”

Op 30 november 2023 was er al geld vrijgemaakt voor de woningen, echter was toen nog niet bekend of deze locaties beschikbaar waren voor de tijdelijke woningen.  20 augustus 2024 werd besloten dat dit mogelijk is. Er wordt nog besproken hoe ze de bouw voor omwonenden

De bouw van de woningen

Door de woningtekorten in Utrecht wordt 50% van de woningen vrijgesteld voor jongeren onder de 29. De overige 50% wordt gereserveerd voor spoedzoekers en statushouders. De woningen worden kant en klaar geleverd. Ze worden gemaakt in een fabriek en worden vervoerd naar de locatie om ze daar woonrijp te maken voor de bewoners. Het plan is om de woningen binnen één tot twee jaar geplaatst te hebben.

Woongroen zal de woningen woonrijp maken en aansluiten op de elektriciteit en stromend water. Er zijn duidelijke afspraken    gemaakt tussen de gemeente en het bouwbedrijf om de bouw zo goed mogelijk te laten te verlopen. Woongroen hoopt in het najaar van 2024 te beginnen met de kant-en-klare woningen te plaatsen.

 

Hier het interview van Kees Ouwersloot met een bewoner dichtbij de locatie van de tijdelijke woningen.

 

Over de auteur