Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Jehova’s in Bilthoven weten geen raad over de documentaire

Jehova’s in Bilthoven weten geen raad over de documentaire

BILTHOVEN – In het hart van Bilthoven zit de Koninkrijkszaak van de Jehova’s gevestigd. Wie zijn deze mensen en wat zijn hun doelen? Begin dit jaar konden mensen het verhaal horen over hoe het er nou echt aan toe gaat bij de Jehova’s. Deze ingrijpende documentaire, genaamd ‘Van God los’, heeft in heel Nederland een schokkende indruk achtergelaten.

In de documentaire kwamen veel verschillende aspecten naar voren, zoals kindermisbruik, manipulatie en hoe je als kind vanaf je geboorte wordt meegenomen naar de bijeenkomsten, wat eindigt in een kindertrauma. ‘Ik durf het pas sinds kort een sekte te noemen,’ zei Igmar Felicia (ex-Jehova) in de documentaire.

Jehova is een complex geloof. ‘Zij geloven namelijk in de Bijbel en in de God genaamd Jehova, maar ook geloven zij in Jezus en zien zij zichzelf als christenen,’ zei journalist Clees uit Bilthoven. Jehova’s lopen velddiensten om burgers te overtuigen van dit geloof en geloven in het genoemde Armageddon, ook wel genoemd: ‘de strijd op de grote dag van de Almachtige God’. Hierbij zal de wereldbevolking vernietigd worden en zullen de Jehova’s hier ongeschonden doorheen komen en naar het paradijs gaan.

Hoe zit het met de resterende Jehova’s in Bilthoven? Zijn er veranderingen na de documentaire? Het antwoord daarop is nee. De Jehova’s in Bilthoven zeggen zelf de documentaire niet gekeken te hebben, omdat ze er geen behoefte aan hebben en het wordt afgeraden door het geloof.

Over de auteur