Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

10-jarig jubileum van buurtmoestuin de Biltse Biet

10-jarig jubileum van buurtmoestuin de Biltse Biet

Buurtmoestuin de Biltse Biet

DE BILT – Buurtmoestuin de Biltse Biet, gelegen aan de Blauwkapelseweg, viert zondag 22 september hun 10-jarig jubileum. De tuin is deze dag te betreden tussen 14.30 en 17.00 uur. Er is een mogelijkheid om een rondleiding te krijgen of lekkernijen uit de tuin te kopen.

Op de open dag staan er kraampjes waar je vanaf 14.30 uur koffie, thee, taart en oogst uit de moestuin kunt kopen. Om 15.00 uur zullen er een paar toespraken worden gegeven. Daarna is er tijd voor een rondleiding door de moestuin en het voedselbos. Ook is er een proeverijtje waar je kunt genieten van huisgemaakte honing, pesto en diverse kruiden.

Joanne Ronhaar is al 10 jaar lid bij de Biltse Biet en vertelt hoe ze in de moestuin te werk gaan: ‘De Biltse Biet is een gezamenlijke moestuin. We doen alles samen, dus niemand heeft zijn eigen stukje grond. Als er oogst is, wordt dat gedeeld met iedereen.’ De groep bestaat nu uit 15 dames. Dit is voor hen ideaal, want anders moet de oogst onder een te grote groep verdeeld worden. Als de groep veel kleiner zou zijn, dan is de tuin niet goed bij te houden. De groep zit op dit moment vol, dus als je lid wil worden, kom je op de wachtlijst te staan.

De tuin is de afgelopen jaren al twee keer zo groot geworden. Eerst werden er alleen groenten in de tuin geplant, maar nu staan er ook bessenstruiken, rabarber en sinds dit jaar is er ook een voedselbos. In de toekomst zou het de dames leuk lijken om het voedselbos uit te breiden. Dit is een milieuvriendelijke manier om voedsel te produceren.

Beluister hier het interview met Joanna Ronhaar over het 10-jarig jubileum. Afgenomen door Lotte Smithuis

Over de auteur

Sophie Groenenberg

Sophie Groenenberg is 17 jaar oud en is eerstejaars student aan de School voor Journalistiek. Ze komt uit Bergschenhoek, dat is een klein dorpje gelegen bij Rotterdam. Ze zou graag sportjournalist of onderzoeksjournalist willen worden.