Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Veldhoven interieurs stelt Anton Heyboer tentoon

Veldhoven interieurs stelt Anton Heyboer tentoon

Veldhoven Interieurs, de expositie van Anton Heyboer

BILTHOVEN – Tweelingzussen Trees en Willy van Kleef hebben een groot deel van privécollectie tentoongesteld van de Nederlandse naoorlogse kunstschilder Anton Heyboer. De collectie wordt tentoongesteld in Veldhoven Interieurs in Bilthoven tot 31 december.

Al zo’n vijftien jaar geven Trees en Willy van Kleef rondleidingen van het werk van Anton Heyboer uit hun privécollectie, die ze over de jaren verzameld hebben. De kunstenaar is vooral bekend vanwege zijn unieke levensstijl met vijf vrouwen. ‘Hij was zeer zeker wel een groot kunstenaar en niet alleen maar zoals hij deed op tv en in de kranten, wij willen graag die andere kant laten zien’, vertelt een van de tweelingzussen Willy.

De rondleiding door hun collectie start met een beknopte weergave van het leven van Heyboer. Je kunt vooral persoonlijke verhalen over zijn werk en hun vriendschappelijke relatie verwachten, niet de standaardverhalen die je op het internet vindt.

‘Heyboers werk hangt hier zo mooi bij alle prachtige designmeubelen hier, het versterkt elkaar’, aldus Willy. Het zorgt voor een andere ervaring dan in traditionele musea. Janine Veldhoven, de eigenares, merkte op dat zelfs een jaar later klanten nog steeds vragen of er meer werk van Heyboer te zien zal zijn.

‘We wonen zelf niet zo groot en je moet wel alles kwijt kunnen, het ligt daarom op drie plaatsten in de opslag. Voor ons is het zelf dus ook een feestje als we weer een expositie hebben, zodat we de werken na jaren ook weer zien hangen aan de muur’, vermeld Trees de andere tweelingzus.

Volgens de zussen zijn de bezoekers dan ook dolenthousiast en daarom staan er nog meer rondleidingen op het programma. Op zaterdag 26 oktober, zaterdag 30 november en zaterdag 21 december.

 

Luister hieronder naar Hortensia van Zoelen die een interview afneemt met Trees en Willy van Kleef.

Over de auteur

Ymke Reindersma

Ymke Reindersma is 17 jaar oud en is een eerstejaars student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ze weet nog niet precies waar haar journalistieke ambities liggen.