Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Organisatie voor ouderen breidt uit via basisschool

Organisatie voor ouderen breidt uit via basisschool

Op bezoek bij Leut

HOLLANDSCHE RADING- De vrijwilligersorganisatie Leut uit Hollandsche Rading, bekend om hun wekelijkse koffie- en theeochtenden op woensdag, pakt uit. Door samen te werken met de plaatselijke bosbergschool, wil Leut hun activiteiten uitbreiden en meer verbinding creëren tussen verschillende generaties in het dorp. 

Leut, waar elke week bewoners uit Hollandsche Rading bijeenkomen, wordt verzorgd door een klein groepje vrijwilligers. Zij bakken taarten, openen de deuren van het dorpshuis en zetten de koffie. Maar er zijn plannen voor een samenwerking. De leerlingen van de Bosbergschool zullen een aantal dagen in de week langskomen bij de ouderen om daar leuke activiteiten te organiseren. Hiermee hoopt Leut de groep te vergroten, en hebben de kinderen iets om naar uit te kijken. 

Een van de vrijwilligers, Kees Floor, kijkt uit naar de plannen:“door deze samenwerking kunnen we de taken verdelen onder de vrijwilligers” zegt Kees. Hoewel de plannen nog niet helemaal definitief zijn, belooft het voor de bewoners uit Hollandsche Rading een mooie samenwerking te worden. 

In het bericht hieronder gaat Abe Afman in gesprek met Kees Floor, ze hebben het over Leut. Want waarom is het nou zo belangrijk?

 

Over de auteur

Saar Buiks

Hoi! ik ben Saar. ik zit nu in mijn eerste jaar Journalistiek, en ik ben 16 jaar oud. schrijven is iets wat ik altijd al interessant heb gevonden. wat vind je van mijn stukje?