Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Gemeente De Bilt zet zich in voor de veiligheid van vrouwen.

Gemeente De Bilt zet zich in voor de veiligheid van vrouwen.

DE BILT – De gemeente De Bilt doet mee aan de geweldtegenvrouwen campagne van UN Women Nederland, gericht op het stoppen van geweld tegen vrouwen. De campagne, die van 25 november tot 10 december duurt, krijgt dit jaar óók in De Bilt ondersteuning en aandacht. In het gemeentehuis hangen daarom ook genoeg flyers om deze aandacht te vragen voor de campagne. 

Aandacht voor deze kwestie is belangrijk omdat ongewenst gedrag richting vrouwen volgens het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) maar liefst een percentage is van 45%. Dit betekent dus dat meer dan 1 op de 3 vrouwen wel eens last heeft gehad van ongewenst gedrag of geweld in Nederland.

De campagne roept niet alleen op tot besef, maar ook tot actie. Vrouwelijke inwoners van De Bilt worden aangemoedigd om naar voren te stappen als zij zich onprettig voelen, maar niet alleen de gedupeerden worden aangemoedigd, ook mensen die het zien gebeuren worden erop aangewezen om dan te hulp te schieten. Ook krijgen mensen via de campagne te zien waar je terecht kan als je iets kwijt moet.

Wijkagent van De Bilt Raimon Alferink zegt daarbij ook ”Wij doen ons best om de veiligheid van vrouwen te waarborgen en zetten ons actief in voor alle vrouwen in gemeente De Bilt.”

Met initiatieven als deze hoopt UN Women meer bewustzijn te creëren en geweld tegen vrouwen terug te dringen, zowel op nationaal als lokaal niveau​.

Kent u of bent u zelf iemand die last heeft van ongewenst gedrag bel dan 0800-2000 of 112 in het geval van noodgevallen.

Over de auteur

Tibbe Handels

Mijn naam is Tibbe Handels en ik ben 17 jaar oud en kom uit Rosmalen.