Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Unieke activiteit in Den Dolder, namelijk zwaardvechten

Unieke activiteit in Den Dolder, namelijk zwaardvechten

Bron: Zwaard en Boog/Marc Brussee

DEN DOLDER- Een uniek initiatief heeft deze maand de bewoners van Den Dolder enthousiast gemaakt: het bedrijf Zwaard en Boog biedt lessen in zwaardvechten aan. Dit bijzondere concept, dat klassieke gevechtskunsten naar het dorp brengt, is een succes.  

Zwaard en Boog, dat opgericht is door vechtsportliefhebbers en krijgskunstexperts, richt zich op het populairder maken van middeleeuws vechttechnieken. “Het is iets dat meer tot leven gebracht moet worden.” zegt Marc Brussee. ZZP’er en instructeur van Zwaard en Boog. Bewoners krijgen de kans om traditionele zwaardvechttechnieken te leren, variërend van de eenhandige zwaardstijl tot gevechten met het langzwaard, en zelfs in combinatie met boogschieten. 

Zwaard en Boog hoopt met hun initiatief niet alleen vechtkunst te promoten, maar ook een gemeenschap op te bouwen, waarin samenwerking en respect centraal staat. Naast de reguliere lessen worden er workshops en themadagen georganiseerd, waarbij deelnemers in middeleeuwse kleding kunnen zwaardvechten om de ervaring compleet te maken. Aanmeldingen voor de lessen zijn nog steeds mogelijk via de website van Zwaard en Boog.  

luister hier naar het interview van Duuk:

Over de auteur

Mare Walhof

Hoi! Ik ben Mare Walhof, eerstejaars journalistiek student op de Hogeschool Utrecht. Schrijven vind ik het leukst om te doen maar met camera's werken lijkt me ook leuk! De politieke kant van de journalistiek interesseert mij het meest.