Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Najaarseditie van Kas Brocante

Najaarseditie van Kas Brocante

De opbouw van kas brocante

GROENEKAN – In de kas op de boomkwekerij van Jan van Vulpen vindt 28 september van 10.00 tot 16.00 een brocante plaats. Hier zullen 37 kraamhouders hun tafels vullen met vooral brocante en curiosa. Ook zijn er zuurdesembroden te koop en buiten is er een embrasserie waar er goedkoop koffie, thee en gebak wordt verkocht.

De kas is sfeervol omdat er verschillende planten groeien. De tafels van de kraampjes zijn bedenkt met jute zakken. ‘Hierdoor ziet de kas er landelijk uit’, zegt Lilian Klijnstra, één van de oprichtsters van de brocante. De dag is uniek omdat de kraamhouders onder andere brocante, curiosa, servies en meubels van hoog niveau verkopen.

Deze editie zijn er 37 kraamhouders, daarvan zijn er 14 nieuwe verkopers, dus er zijn veel nieuwe spullen te vinden. Dit vinden Eva Zegers (de andere oprichtster van de brocante) en Lilian belangrijk, want anders raken de bezoekers te snel uitgekeken.

De meeste kraamhouders kopen hun spullen in Frankrijk, hierdoor zijn de spullen van hoge kwaliteit. Dit is ook de bedoeling van de brocante. ‘Het is niet van laten we de zolder even opruimen en dat verkopen’, zegt Lilian. Ook vinden ze het belangrijk als de verkopers een positieve energie geven.

Eva en Lilian organiseren ook elk najaar Kleding in de kas. Dit vindt op dezelfde locatie plaats, maar dan staan er 25 kraampjes met dameskleding en accessoires. Dit doen ze omdat ze recycling belangrijk vinden. Dit jaar vindt het op 12 oktober van 10.00 tot 15.00 plaats.

Beluister hier het interview met Lilian Klijnstra en Eva Zegers over de brocante. Afgenomen door Lotte Smithuis.

Over de auteur

Sophie Groenenberg

Sophie Groenenberg is 17 jaar oud en is eerstejaars student aan de School voor Journalistiek. Ze komt uit Bergschenhoek, dat is een klein dorpje gelegen bij Rotterdam. Ze zou graag sportjournalist of onderzoeksjournalist willen worden.