Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Bibliotheek ontvangt subsidie voor uitbreiding en activiteiten

Bibliotheek ontvangt subsidie voor uitbreiding en activiteiten

MAARTENSDIJK – De lokale bibliotheek in Maartensdijk heeft een subsidie ontvangen van 170.000 euro. Met dit bedrag worden meer activiteiten georganiseerd, pop-up locaties geopend in De Bilt, extra personeel aangenomen en wordt de collectie aan boeken vergroot. 

Een subsidie is een tijdelijke financiële bijdrage van de overheid, meestal bedoeld om een activiteit te ondersteunen die zonder deze hulp niet zou worden uitgevoerd vanwege te hoge kosten. In dit geval is het een bijdrage voor de bibliotheek, met de hoop meer bezoekers te werven. 

Aan de uitbreidingen wordt op dit moment gewerkt, met de verwachting dat de plannen in november van start gaan. Volgens Olav Reijers, adviseur lokale media van de gemeente De Bilt, is de timing van de subsidie ideaal. “De afgelopen twee jaar is het aantal bezoeken aan de bibliotheek gestegen,” zegt Reijers. Met de nieuwe plannen hoopt de gemeente De Bilt nóg meer bezoekers te trekken. 

De overheid vindt bibliotheken van groot belang voor de persoonlijke ontwikkeling van mensen, vandaar de subsidie.

In dit interview hoort u Olav Reijers, adviseur lokale media gemeente De Bilt, over de subsidie die de bibliotheek krijgt in Maartensdijk. Het interview wordt afgenomen door Abe Afman.

en dit interview is afgelegd door Ivy Bot

Over de auteur

Saar Buiks

Hoi! ik ben Saar. ik zit nu in mijn eerste jaar Journalistiek, en ik ben 16 jaar oud. schrijven is iets wat ik altijd al interessant heb gevonden. wat vind je van mijn stukje?