Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Skischool steunt goede doel met winteropening 

Skischool steunt goede doel met winteropening 

Ski-instructeur test de nieuwe skibaan uit. Bron: Noa Menheere

BILTHOVEN – Bij Snowsports Bilthoven is het winterseizoen begonnen. Van 27 september tot en met 29 september zijn er allerlei activiteiten georganiseerd voor de grote winteropening van de nieuwe skischool. De opbrengst van deze winteropening gaat naar de Mentelity Foundation.

Het winterseizoen is officieel geopend bij de skischool Snowsports Bilthoven. Dit doen ze samen met de bedrijven MK-skiservice, Epique Mountain Adventures en Mentelity Foundation. De winteropening is speciaal voor Snowsports Bilthoven. De skischool is een nieuw gebouw met allerlei nieuwe faciliteiten. ‘We gaan hier zit-skiën aanbieden en we hebben een beenbrace voor mensen die minder kracht hebben in hun been’, zegt Michiel Witjens bedrijfsleider van Snowsports Bilthoven.

De opbrengst van de winteropening gaat naar de Mentelity Foundation. Dit is een organisatie die is opgericht door Bibian Mentel. Haar organisatie zet zich in voor gelijke kansen voor mensen met een lichamelijke uitdaging. ‘Wij willen wintersport voor iedereen mogelijk maken en zijn daarom de samenwerking aangegaan’, zegt Witjens. Ook bezoekers zijn enthousiast. Bezoeker Loes Blokker zegt: ‘Het is super dat het mogelijk wordt gemaakt dat mensen met een lichamelijke uitdaging normaal mee kunnen sporten’.

De Mentelity Foundation organiseert ieder jaar verschillende evenementen. Op 22 maart 2025 begint de 12-uurs Challenge van de Mentelity Foundation. Rond de zestig teams gaan twaalf uur lang skiën of snowboarden. Ze halen geld op voor mensen met een lichamelijke uitdaging. ‘Wij doen dit jaar mee als skischool en het geld dat we hier ophalen gaat naar de Mentelity Games’, zegt Witjens. De Mentelity Games vinden plaats van 23 tot 29 maart 2025. Hier krijgen mensen met een lichamelijke uitdaging de mogelijkheid om zichzelf uit te dagen en te ontdekken waartoe ze allemaal in staat zijn.

Beluister hier het interview met Michiel Witjens, bedrijfsleider van Snowsports Bilthoven. In het interview vertelt Witjens over de winteropening van het bedrijf, afgenomen door Luka Gorter. 

Over de auteur

Noa Menheere

Noa Menheere is student aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Ze is geboren op 14 februari 2007 in Westkapelle, Zeeland. Nu woont ze voor haar studie op kamers in Utrecht. Haar grote droom is om later als verslaggever bij de Formule 1 te werken. Andere interesse gebieden van Noa zijn politiek en cultuur. Hier wil ze zich in verdiepen en meer over leren tijdens haar studie. Ze kijkt er naar uit om deze studie te volgen en is gemotiveerd om haar doelen te bereiken.