Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Explosie bij woning in Groenekan

Explosie bij woning in Groenekan

Het huis waar de explosie heeft plaatsgevonden door: Daniël Bosma

GROENEKAN – Totaal onverwacht hoorden de bewoners aan de Koningin Wilhelminaweg een knal. Bij een woning in de straat heeft een explosie plaatsgevonden. “Echt een volumeknal”, vertelde een bewoner. De man die in het desbetreffende huis woonde, was ten tijde van het incident niet thuis. Volgens de buren was het een doodnormale man. 

Het gebeurde op een maandagavond om 21:10, een enorme knal. Bewoners wisten niet direct wat het was. Zo vertelde Dolf van der Haven dat ze eerst dachten dat een auto was ontploft. Maar dat bleek niet het geval. “De buren zagen dat bij het huis aan de overkant de voordeur eruit lag.” Dolf dacht aan een gasexplosie. 

Maar er werd geen gas geroken en er was ook geen vuur, dus een gasexplosie was niet realistisch. Andere buurtbewoners speculeerden over een pakketje dat voor de deur was neergelegd, maar ze konden dit niet bevestigen. Twee andere buurtbewoners vergeleken het met het verhaal over de loodgieter in Vlaardingen. Maar niemand weet wat er precies is gebeurd. 

De man die in het huis woont waar de explosie is afgegaan, is volgens de buren een heel normale man. “Niks mis mee. Voor zover ik hem heb gezien, een hele sociale man”, zei Dolf. De politie is nu bezig met onderzoek, maar daar konden zij niks over zeggen. Het zal dus nog een tijdje duren voordat duidelijk is wat er precies is gebeurd. 

 

luister hier onder naar het interview van Daniël Bosma met Dolf van der Haven, bewoner aan de Koningin Wilhelminaweg.

Over de auteur

Sander Alberts

Ik ben Sander Alberts ik ben zeventien jaar oud en kom uit Nijmegen. Ik zit in in mijn eerste jaar journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Misdaadjournalistiek vind ik erg interessant, daar liggen ook mijn ambities. Maar onderzoeksjournalistiek vind ik ook erg leuk. Ik ben erg gemotiveerd en zie ernaar uit om leuke producties te maken aankomend jaar!