Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Wethouder komt met aanbod

Wethouder komt met aanbod

Bron: Bedrijf in de klas

DE BILT – Wethouder Hagedoorn wil omwonenden van het geplande windmolenpark tussen de Utrechtseweg en de A28 een aanbod doen in een poging ze tegemoet te komen. Hagedoorn wilt minimaal 50% van het geplande windmolenpark in lokaal bezit hebben. 

Hagedoorn geeft aan dat er op het moment uitgebreid onderzoek plaatsvindt naar de veiligheid van de komst van de windmolens. Hij vertelt dat de gemeente in gesprek wil gaan met de bewoners over eigenaarschap van de windmolens.  De bedoeling is dat minimaal 50% van de molens in lokaal bezit komt, hierdoor stroomt de winst die de windmolens opleveren rechtstreeks naar de bewoners van de Bilt.  

Al jaren kunnen gemeente en inwoners van De Bilt het niet eens worden over de komst van het windmolenpark tussen de Utrechtseweg en de A28.  Was er eerst gedoe over de locatie van de windmolens, nu over het feit dat de grondeigenaren van deze locatie weigeren mee te werken. 

Voor de omwonenden zorgt de mogelijke komst van de windmolens voor grote zorgen. Vrijwilliger van Belangen Wijkersloot en omgeving, Majda Buha, woont in een gebied dat is aangewezen door de gemeente voor de plaatsing van windmolens. Zij geeft aan dat het ontzettend veel tijd en energie kost.  ‘Het is een soort dreigende tijdbom in je nek, waarbij je je continu afvraagt wat de toekomst brengt. Je voelt je heel erg onbeschermd als omwonende’. 

Op het moment lopen er verschillende onderzoeken om de mogelijke komst van dit windmolenpark in zo’n goed mogelijke banen te leiden. Wethouder Hagedoorn hoopt dat eind 2025 de eerste windmolens zullen draaien.  

Luister hier naar het interview met wethouder Krischan Hagedoorn over het geplande windmolenpark, gemaakt door journalist Jorya Bijl 

Over de auteur

Meike de Jong

Mijn naam is Meike de Jong (17) en ik ben eerstejaars student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ik woon in Delft. Mijn interesses gaan van de politiek naar sport. Ik hoop de komende vier jaar veel te leren en uit te groeien tot een volwaardig journalist.