Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Hevige kritiek op bouwplannen Maartensdijk: ‘Kwamen wonen in een dorp, maar hebben nu stadstuin gekregen’

Hevige kritiek op bouwplannen Maartensdijk: ‘Kwamen wonen in een dorp, maar hebben nu stadstuin gekregen’

Op dinsdag 17 september aanstaande vindt de derde bijeenkomst plaats over de 15 mogelijke woningbouwlocaties voor 200 woningen in Maartensdijk. Op die avond kunnen inwoners hun voorkeur aangeven welke locaties zij het meest geschikt vinden voor woningbouw. Voor sommige bewoners kunnen deze plannen regelrecht de prullenmand in: “Wij hebben voornemens om te verhuizen.”

Maartensdijk is een dorp gelegen in de gemeente De Bilt, provincie Utrecht. De provincie Utrecht is één van de snelst groeiende regio’s van Nederland, als het gaat om de toename van het aantal inwoners en de ontwikkeling van de economie, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau van Statistiek (CBS). Dit is dan ook de reden dat in het coalitieakkoord van de gemeente De Bilt staat dat er 200 woningen bijkomen in Maartendijk.

Dit tot grote ergernis van bewoners uit de Merellaan. Vlak achter hun tuin wordt een appartementencomplex gebouwd waardoor zowel hun zicht als hun zon verdwijnt. Een bewoner heeft zelfs voornemens om te verhuizen door deze plannen: “We wonen hier al 46 jaar. Toen we hier kwamen wonen was er nog niet eens een flat, en nu staat er een heel winkelcentrum in onze achtertuin, en binnen de kortste keren ook nog eens een twee meter hoge muur van een appartementencomplex”, vertelt hij. “We kwamen wonen in een dorp, maar hebben nu een stadstuin gekregen. Het karakter verdwijnt gewoon door de vele verstedelijking”, sluit de bewoner van de Merelstraat zijn verhaal af.

Helaas voor de bewoners van de Merelstraat staan de bouwplannen achter hun huis al vast De bijeenkomst van de andere 15 mogelijke locaties vindt plaats op dinsdag 17 september van 19.30 tot 21.00 uur in de St Maartenskerk aan de Nachtegaallaan 40 in Maartensdijk.

Over de auteur