Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Explosie in Groenekan zet het dorp op zijn kop

Explosie in Groenekan zet het dorp op zijn kop

Koningin Wilhelminaweg Bron: Google Maps

Groenekan – Er heeft een explosie plaatsgevonden aan de Koningin Wilhelminaweg in Groenekan op maandag 16 september om 21:10. Waar er door omwonenden eerst gedacht werd dat er sprake was van een gasexplosie, lijkt het er nu op dat het een bewuste explosie was. De reden van de explosie is, net als de aanrichter(s), niet bekend.

Er zijn geen mensen gewond geraakt. De schade aan het huis is daarentegen groot, dakpannen waren van het dak afgevlogen en ramen en deuren hebben de explosie eveneens niet overleefd.
Het kleine Groenekan stond meteen op z’n kop, een bewoner verderop geeft aan dat er in de gezamenlijke groepsapp van het dorpje nog altijd veel over de explosie gepraat wordt. “Er zijn mensen die in de groepsapp bij het minste of geringste dingen insinueren die echt dikke onzin zijn.” Zo wordt er bij elke helikopter die overvliegt gelijk gestuurd dat het te maken zou hebben met de explosie, terwijl deze helikopters, volgens de bewoner, gewoon afkomstig zijn van de nabij gelegen legerbasis in Soest.

De bewoner geeft aan dat de explosie geen invloed heeft gehad op hoe veilig Groenekan nog voelt. “Je bent nu natuurlijk wel iets alerter, maar het veiligheidsgevoel is nog steeds wel zoals het was. Dit is in mijn ogen wel iets wat heel zeldzaam is en niet vaak voor komt.”

Luister hier naar het interview van Erik Schreurs met de bewoner van verderop, over zijn beleving van de explosie en hoe de bewoners van Groenekan met deze situatie omgaan.

Over de auteur

Martijn Knaap

Martijn Knaap is eerstejaars student aan de School voor Journalistiek Utrecht. Met de ambitie om later in de voetbalwereld werkzaam te zijn is hij gemotiveerd en opgewekt aan zijn nieuwe studie begonnen. Martijn is een vrolijke en actieve jongen die gedreven te werk gaat. Het journalistieke vak spreekt hem aan, omdat hij het fijn vind om dicht op een deadline te werken en opleeft van contact met anderen.