SvJ media

Selecteer Pagina

Stagiair Lily Sophie haalt voorpagina in de NOS-app

Stagiair Lily Sophie haalt voorpagina in de NOS-app

Stagiair Lily Sophie haalt voorpagina in de NOS-app

Tijdens haar stage op de redactie van de NOS in Washington heeft vierdejaarsstudent Lily Sophie Maigret met een verhaal over Oekraïne de voorpagina van de app gehaald. “Ik wist dat mijn artikel gepubliceerd zou worden, maar dat het ook nog eens de voorpagina zou halen, had ik echt niet verwacht.” Lily Sophie is de uitblinker op SvJmedia deze week. 

Dit artikel is geschreven door onze nieuwe SvJ-redacteur Zoë Neeft. 

door | 14 02 2024, 14:02 | Uitblinkers

Voorpagina NOS-app met verhaal van Lily Sophie

Het was het tweede artikel van Lily Sophie voor de NOS. Het ging over een belangrijke deal met Oekraïne en ontstond eigenlijk per toeval toen ze twee verschillende onderwerpen combineerde. ‘Ik was compleet verrast toen ik mijn artikel op de voorpagina zag schitteren. Wat het nog grappiger maakte, was dat het naast een artikel stond over Apeldoorn, mijn geboorteplaats. Het voelde bijna alsof het ‘meant to be‘ was,’ lacht Lily. Bovendien heeft ze nog nooit zoveel positieve berichten ontvangen op een artikel, waaronder veel lieve reacties op Instagram. 

Stage bij de NOS 

Al lang koesterde Lily de droom om stage te lopen bij de NOS. Na eerdere waardevolle ervaringen bij andere mediabedrijven, was de vacature die ze zag bij op LinkedIn voor haar onweerstaanbaar. ‘Een stageplek in Washington D.C.! Ik wist dat ik die kans met beide handen moest grijpen,’ vertelt Lily. 

Inmiddels zit ze al een paar maanden in Washington en ervaart ze elke dag hoe het is om op een redactie in het buitenland te werken. De Washington-redactie is een kleine redactie die zich focust op Amerikaans nieuws. 

Buitenlands nieuws 

Nieuws uit het buitenland is Lily’s specialiteit. Eerder volgde ze al de cursus Cross-border Journalism op De SvJ en ze deed mee aan ‘Duiden met Donuts’, waar ze verslag deed van de Amerikaanse verkiezingen. In de toekomst hoopt ze nog veel meer buitenlands nieuws te gaan brengen. 

Benieuwd naar het artikel dat Lily Sophie Maigret maakte? Lees het hier. 

Over de auteur